Kültür Bakanlığı 600 Kadroya Atama Planlamasını Açıklayacak Mı?

Tüm kurumlar (Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, KYK, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı vb.) 2014 KPSS puanıyla personel alımı gerçekleştiriyorken Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan da 2014 KPSS puanıyla alım yapılması talep edilmektedir.

Kültür Paketi Gecikti, Alımlar Gecikmesin
Sayın Bakan Mahir ÜNAL’ın bizzat başkanlık ettiği kültür paketi ile ilgili 40 küsur toplantıyla bizzat süreci yönettiği düşünüldüğünde, paketin açıklanmasının Başbakan yurt dışı gezileri ve terör gündeminden geciktiği de hesaba katıldığında 600 kadroya personel alımın planlamasının, takviminin de 2014 KPSS geçerlilik süresinin bitim tarihine kadar yapılması faydalı olacaktır. Alımların geciktirilmesinde herhangi bir sebep yoktur. Hatta 2016-4 (Tarım Bakanlığı 1677 sözleşmeli alım) tercihleriyle bile Kültür Bakanlığı personel alımlarını gerçekleştirebilir.
Adaylar, Bakan ÜNAL’a Güveniyor
Kültür paketiyle müjdesi verilen 600 kadroya atamaların takviminin açıklanması, herhangi bir tartışma ve polemiğe gerek olmadan alımların yapılması konusunda atama bekleyen adaylar Bakan Ünal’a güvenmektedirler. Daha önceden olduğu gibi merkezi yerleştirmeyle yani KPSS puan üstünlüğüne göre Bakanlığın personel ilanına çıkması için adaylar gün saymaktadır. Bakanlığın konuyla ilgili bir açıklama yapması faydalı olacaktır.

3 yorum

comments user
Sanat Tarihçisi

Sayın Bakanım 2014 puanıyla alımı sanat tarihçileri olarak sabırsızlıkla bekliyoruz size inanıyoruz..