×

200 Kütüphaneci’nin ne zaman ve hangi puan ile alınacağı hala açıklanmadı!

Kültür ve Turizm Bakanlığında istihdam edilmek üzere 600 kişilik yeni kadro açılacağının müjdesini veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, bunların 200’ünün kütüphaneci, 100’ünün sanat tarihçisi, 100’ünün arkeolog olacağını bildirdi. Davutoğlu, kültür varlıklarının restorasyonu ile şehirlerin yeniden ihyası için görevlendirilmek üzere mimar, mühendis, şehir plancısı ve kağıt restoratöründen oluşan 200 kişinin de bu kapsamda istihdam edileceğini kaydetti.

Kaynak: http://www.memurlar.net/

200 Kütüphaneci’nin ne zaman ve hangi puan ile ve hangi statüde (sözleşmeli mi, kadrolu mu, mülakatlı mı (torpilli mi!!) geçici mi?) alınacağı hala açıklanmadı! Bu bilgiler, kadro bekleyen meslektaşlarımız için çok önem arzetmektedir.

TKD Başkanı Ali Fuat KARTAL’ın yukarıdaki sürece dair açıklamaları ise aşağıdaki gibidir:

“Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu “Sürdürülebilir Kültürel Kalkınma Programı” toplantısında mesleğimizi ilgilendiren aşağıdaki açıklamaları yapmıştır.

Rami Kışlası’nı restore ederek 10 milyon kitap projesiyle Türkiye’nin en büyük kütüphanesini hayata geçireceğiz.

30 büyükşehire 1 milyon kitabın bulunduğu kütüphane yapacağız.

Bir dijital kültür arşivi oluşturacağız.

Kültür ve Turizm Bakanlığımızda istihdam edilmek üzere 600 kişilik yeni kadro açılacağını bunlardan 200’nün kütüphaneci olacağını söylemiştir.

Değerli meslektaşlarım, mesleğimiz ilgilendiren bu güzel açıklamaları, öncelikle memnuniyetle karşıladığımızı belirtmek isterim.

Sosyal medya da meslektaşlarımızın konuyla ilgili sorular sorması üzerine bazı açıklamalar yapma ihtiyacı doğmuştur.

Öncelikle bu işlerin sabahtan akşama olacak konular olmadığını bilmenizi isterim. Zira Rami Kışlası’na kütüphane kurma işi 7-8 yıl önce başlamıştı. İstanbul’da benim de içinde olduğum geniş katılımlı bir toplantı düzenlenmişti. Toplantıya katılan meslektaşlarımız hatırlayacaktır. Şimdi yeniden aynı konu gündeme gelmiştir.

Kültür Bakanı ile görüşmemizde 250 kütüphaneci alınacağını belirtmişti, bugün Sayın Başbakan 200 olarak açıkladı.

 TÜİK’in Ocak ayı verilerine göre, genç nüfusta işsizlik oranının %17,9 olduğu ülkemizde, meslektaşlarımızdan 200 kişinin istihdam edilecek olması, mesleğimiz açısından sevindirici bir durum.

Şuanda ne kadar işsiz kütüphaneci arkadaşımız var bilmiyorum; ama bu durum hem Vakıf Üniversitelerinde düşük ücretle çalışan meslektaşlarımızı hem de işsiz arkadaşlarımızı olumlu yönde etkileyecektir.

Maliye ile yaptığım görüşmeye göre; atamanın nasıl ve ne zaman olacağı konusunda henüz net bir durum yok.

TKD olarak yukarıdaki konuların takipçisi olacağımızı saygılarımla bildiririm.”

13 yorum

comments user
arkeolog

Değerli meslektaşım söylediklerine aynen katılıyorum. En kısa sürede işimizin başında olmak dileğiyle…

comments user
Arkeolog

Binlerce kulturel mirasa sahip Anadolu.nun kultur bekçileri olan bilim insanları her turlu ozveriyle mesleklerini yapmayi bekliyor yillardir. Alimlarin sayisinin 10’u gecmedigi atama donemlerinde umutsuzluklari giderek artiyor ve alakasiz hayatlara yöneliyorlar. Diger taraftan sit alanlari talan ediliyor, eserler yurt dişina kaçiriliyor, Dünya’nin Arkeoloji Cenneti olan Anadolu kulturel miras açisindan cehenneme dönüyor.
Bizler yillardir sesimizi Kultur ve Turizm Bakanligina duyurmaya calistik ve nihayetinde tum bu olumsuzluklar icin bir adim olan Kultur Paketi olusturuldu bakanlik tarafindan. Paketin istihdam bölümünde var olan “600 Sözlesmeli Personel” asla yetmemekle birlikte umut oldu bizler için. Şimdi yıllardır beklediğimiz bu alımların 2014 Kpss puanlarimiz gecerliligini yitirmeden ilana çıkilmasi icin sabirsizlaniyoruz. Diliyoruz ki bu kaygilarimiz en kisa zamanda giderilir ve mesleğimizin başinda olur, kultur mirasina katkilarimizi ekleriz.
Saygilarimizla

comments user
şakir

Kültür bakanlığı yönetici ve bürokratları kafalarda soru işaretleri yaratmak istemeyeceklerdir gereksiz yere diye düşünüyorum.Kimse zan altında kalmak istemez.Arkadaşlar kimin kaç okka çektiği böylesi zamanlarda belli oluyor.Herkesten @Berivan arkadaşımızın gösterdiği asalet ve delikanlılığı beklemek tabii ki iyimserlik olur.Kimseyle daha fazla polemiğe girmeden ilgili yerlere mailleri gönderelim telefonlar edelim fax gönderelim.Altlardaki yorumlarda listeler var.Memurlar.net başta olmak üzere bimere cimere kültür personel daireye özel kaleme sayın bakana yazalım.TKD daha aktif olmalı.Ali fuad Beye ,Emre Beye yazalım.Ama en önemlisi memurlar.net.Arkadaşlar gün bu gündür.İşimizi hepten sağlama alalım

comments user
Zeynep

Bi kısmı bile olsa yeter.

comments user
emir

İnşallah umduğumuz gibi olur

comments user
hatice

Bizler çok mağdur olduk çok yiprandik bu surecte. Rabbimin izniyle inşallah 2014 puaniyla olur böylesi daha adaletli olacaktır. Bakanın bizi bu konuda mağdur edeceğini sanmıyorum. Bir an önce alımlarin gerçekleşir ve magduriyetimiz giderilir inşallah

comments user
arkeolog

Arkadaşlar boşuna yormayın kendinizi. nasıl ki diğer kurumlar 2014 kpss ile atamaları yaptılar ise bu atamada aynen öyle olacak. Ders çalışmanızı tavsiye ederim. Biz çok bekledik. Bu bizim hakkımız.

comments user
metehan

2014 sınavına girmemişler hayallerini yazıyor tabi tüm kurumlar 2014 ile çatır çatır alım yaparken bizimki 2016’ya kalsın niye bu arkadaşlar sınava girmemiş girseydiniz kardeşim duyumlarımız 2014 ile olacağı yönünde hem de tek seferde yeni mezunlar beklemeyi öğrenin biraz .

comments user
Zeynep

2016 kpss puanı ile alınır çoğunluğu. Ama 2014 puanıyla da en az 30 kadar bir alım yapılsa çok iyi olur.

comments user
metin

arkadaşlar ne yazık ki 2014 ile alım olmayacak umarım olur ama çok zor

comments user
metehan

puan temmuza kadar geçerli istenirse haydi haydi yetişir ayrıca sblnt 2014 puanı ile olacağını belirtti umarım haklı çıkar .

comments user
cem

Memur olupda tercih yapmaycak olanların puanı ne acaba bu çok önemli