×

Şehidin kışladaki odası kütüphane oldu

Yaklaşık 6 ay önce Siirt-Pervari karayolunda teröristlerin yol kenarına yerleştirdiği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen 8 askerden Uzman Çavuş Akın’ın Şirvan İlçe Jandarma Komutanlığındaki odası, “Şehit Barış Akın Kütüphanesi” olarak düzenlendi. Şirvan Kaymakamı Veysel Yüksel, yaptığı açıklamada, hain saldırıda şehit düşen 8 askerin vatandaşlarca çok sevildiğini belirterek, şehitlerin hatıralarını yaşatmak amacıyla çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Akın’ın kaldığı odanın askerlerin girişimleriyle kütüphaneye dönüştürüldüğünü ifade eden Yüksel, şunları dile getirdi:

“Bu kütüphaneyi öncelikle askerlerimizin kendilerini geliştirebilmesi adına önemli buluyoruz. Biz de kaymakamlık olarak bazı ihtiyaçlarını gidermek için destek sunduk. Şehit askerlerimiz ilçede çok seviliyordu. Aralarında muhtarlarımızın da yer aldığı çok sayıda vatandaş, şehitlerin memleketlerine giderek, yakınlarına başsağlığı ziyaretinde bulundu. Şehitlerimizin aileleri arayarak, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. İnşallah bölgemizde kardeşliğin, birliğin ve beraberliğin gelişmesi… Bunlar da birer tohum olur.”

VATANDAŞLARDAN KÜTÜPHANEYE KİTAP DESTEĞİ

Bölük Komutanı Yüzbaşı Halis Doğan, Akın adına düzenlenen kütüphane için başlatılan kitap kampanyasına vatandaşların da destek verdiğini anlattı.

Şehit 8 askerin anılarını canlı tuttuklarını vurgulayan Doğan, şunları belirtti:

“Biz hem silah arkadaşları hem de buradaki mesai arkadaşları olarak, şehidimizin ismini yaşatmak ve birliğimizin ihtiyacı olan kütüphane ve okuma salonunu hayata geçirmek maksadıyla böyle bir proje başlattık. Proje kapsamında şehit Akın’ın kaldığı odayı kütüphaneye çevirdik ve kitap kampanyası başlattık. Halkımız sağ olsun, kitap bağışıyla kütüphanemize katkı sundu. Askerlerimiz de kitap okuma ve ders çalışma maksadıyla bu kütüphaneyi kullanıyor.”

Doğan, kitap kampanyasına Diyanet İşleri Başkanlığı ile bazı üniversitelerin de destek verdiğini dile getirdi.

Kaynak: http://www.ntv.com.tr