×

Kültür Bakanı Mahir Ünal’ın vaatleri gerçekleşecek mi!!!

Bazı bakanlıklarda, sorunlar dile getirilmesine rağmen, soruna eğilen yönetici ve siyasetçi bulunmuyor. Ülkenin Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ı her daim “Biz halka hizmet için varız” demesine rağmen, bazı bakanlar ve bürokratlar bu görevlerini yerine getirmiyor. Bu konuda en çok eleştirilen Bakanlık Tarım Bakanlığı... Tarım’da 4 aya yakın bir süredir naklen atamalar yapılamıyor. Bakan Çelik daha önce, Bakanlığı tanımak adına bu şekilde bir uygulamaya gitmiş olduğunu ifade etmiştir. Ancak hiçbir Bakanlıkta olmayan bir uygulamanın Tarım Bakanlığında sürdürülüyor olması personel isyan ediyor.

Bir diğer sorunlu bakanlık Çalışma Bakanlığı..Bu Bakanlık da dile getirilen öneri ve tepkilere sağır kesiliyor. İş müfettiş yardımcılarının atamaları aydır Bakan beyi bekliyor.

Sağlık Bakanlığı da yine personel alım sürecini sonuçlandıramadığı için eleştirilen bakanlıklardan bir diğeri. Bakanlık denetçi yardımcılığı sınav sonuçları 20 günü aşkın süredir açıklanamıyor.

Sıkça eleştirilen bakanlardan birisi de Kültür Bakanı Mahir Ünal…Ünal daha önce personel alımı yapılacağını ifade etmiş olmasına rağmen, personel alım takvimine yönelik bir açıklama yapmadı. Ünal, Ocak ayında, 300’ün üzerinde kütüphaneci, arkeolog ve sanat tarihçisi alacağız demişti.

Kaynak: http://www.memurlar.net/

1 yorum

comments user
metehan

Ben kendisini de aşan bir durum olduğunu düşünüyorum 2000 sayısı komisyonda red oldu bütün bakanlıklar aynı komisyondan kadrosunu aldı bir iletişimsizlik oldu sanırım tabi bunların hepsi teori kesin ve net veriye sahip olmadığımız için kesin bir şey diyemeyiz bakarsın nisanda verirler kadro geçen sene de bakanlık nisanda aldı 278 sanat tarihçisi kadrosunu yalnız kütüphane haftasında da herhangi bir kadro açıklaması gelmemesi kadro gelmeyeceği ihtimalini güçlendirmektedir .