×

Kültür Bakanlığı’nın alacağı kadrolara dair bilgilendirme

Geçtiğimiz günlerde bir haber sitesinden alınıp “Kültür Bakanlığı, 2016 yılı için 3192 sözleşmeli kadro talebinde bulundu” başlığı ile bbyhaber’de yayınlanan  kadrolara dair bilgiler, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kamu İşveren Vekilleri ve Kültür Memur Sen Temsilcileri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kurum İdari Kurul toplantısında 27/10/2015 tarihindeki yapılan görüşme tutanağı olduğu anlaşılmış ve yayınlanan içerikte yer alan kadro sayılarının kesinleşmiş bir karar olmadığı, bu görüşmede dile getirilen bir konudan ibaret olduğu ve ilgili içerik doğrulanamadığı için bbyhaber’den ve bbyhaber’in tüm sosyal medya hesaplarından kaldırılmştır. Çünkü, Kültür ve Turizm Bakanlığı dışındaki diğer tüm kamu kurumları alacakları personel sayılarını net bir biçimde açıklarken, hala ilgili bakanlığın kadrolara dair bilgilendirme yapmadığı görülmekte ve dolayısıyla kadrolara dair yayınlanan haber içeriği, aşağıdaki görüşme tutanağında geçen 3192 kadro sayısının ne kadarının alınacağına dair net bir bilgi teyit edilememiştir.

Yukarıda da belirtildiği üzere, kadrolara dair yapılan açıklamalar toplantı tutanağında geçen “üst yöneticiye sunulmak üzere kararlaştırılan” görüşmelerden ibarettir. Bakanlığın şu bağlantıda verdiği söz hala netlik kazanmamış, ne kadar kadro açılacağı, sözleşmeli mi kadrolu mu olacağı, hangi atama döneminde ne kadar alınacağı gibi sorular hala cevap bulamamıştır.

Tüm bbyhaber takipçilerine ve meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

Konuyla ilgili kaynaklar:

Görüşme Tutanağı tam metni için tıklayınız

Tutanağın alındığı kaynak için tıklayınız

4 yorum

comments user
metehan

Hayret ediyorum bütün bakanlıklar alım yapacak bir tek bizim bakanlıktan tek ses yok halbuki en önce bizimki açıklamıştı şu sınava girdiğim güne lanet olsun 75’le ortada kaldık .

comments user
metehan

Admin tapu 2500 memur alacak yeniden bby mezunu almalarını sağlamak lazım bununla ilgili bir çalışma yapılabilir mi ?

comments user
metehan

Sonra da ben karamsar olunca bazı had bilmezler akıl fakirleri beni paranoyak olmakla suçluyor daha hiçbir şey belli değil kardeşim geçenlerde bakanlık atamalar sınav şube ile görüştüm 250 rakamını onaylatamadım yok öyle bir şey dediler buyur burdan yak şimdi .

comments user
Barış

Sn.Bakanın 250 kütüphaneci alınacak demecini ne zaman faaliyete sokacak merak konusu… umarım sınavdan önce bu alım için gerekli çalışmalar yapılıyordur. Yoksa son 3 alımdaki birçok kişinin yaşamış olduğu mağduriyet devam etmiş olacaktır..!