×

SAC öğrencilerinden minik yürekler için koridor kütüphanesi!

Toplumsal duyarlılığı olan bireyler kazandırmak amacıyla sosyal sorumluluk projelerine destek veren SEV Amerikan Koleji (SAC) bu kez bir okula kütüphane kazandırdı. Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı olarak İstanbul’un eğitim vadisi Çekmeköy’de hizmet sunan SEV Amerikan Koleji’nin (SAC) öğrencileri, topladıkları kitaplarla Çekmeköy Ayşe Nezahat Kurukahveci İlkokulu’na koridor kütüphanesi kurdu. SAC Drama Kulübü’nün öğrencileri, Çekmeköy Ayşe Nezahat Kurukahveci İlkokulu’nun kütüphaneye ihtiyacı olduğunu öğrenince kolları sıvadılar. Okuldaki bir odayı kütüphaneye dönüştürmeyi hedefleyen öğrenciler, yer sıkıntısı olduğu için Koridor Kütüphanesi kurmaya karar verdiler. 

Drama Kulübü’nde görev alan 35 öğrenci, sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmek amacıyla, okul içinde kek satışları organize etti. Okuldaki öğrencilerin, öğretmenlerin ve idari personelin destek vermesiyle, kek satışlarından elde edilen gelirle yüzlerce kitap almayı başardılar. Kulüp üyeleri, kendi çevrelerinden de bağış kitaplar toplayınca, Koridor Kütüphanesi için sağlanan kitap sayısı bini buldu. Projenin son adımında SAC öğrencileri; Çekmeköy Ayşe Nezahat Kurukahveci İlkokulu’na giderek, kitap raflarını okul koridorunun duvarına monte ettiler. Ardından kendi aralarında topladıkları bin adet kitabı, seviyelere göre ayırıp etiketlendirerek, ilkokul öğrencilerinin de yardımıyla raflara dizdiler. Kulübün diğer üyeleri de ilkokul öğrencilerini ziyaret ederek, onlarla yaratıcı drama etkinlikleri gerçekleştirdiler.

Drama Kulübü öğrencilerinin kütüphane projesi için büyük bir istek ve gönüllülükle çalıştıklarını vurgulayan SEV Amerikan Koleji (SAC) Başdanışmanı Whitman Shepard, “Sadece kitap toplamakla kalmadılar. Kütüphanenin kurulması için gereken her aşamada çalıştılar. Ama elbette en mutlu oldukları an, kitapları raflara dizdikleri ve minik kardeşlerinin sevinçlerine ortak oldukları andı. SAC’deki en önemli hedeflerimizden biri de toplumsal duyarlılığı olan bireyler yetiştirmek. Bu nedenle, öğrencilerimizin, yardıma muhtaç kardeşlerine, kadınlara, doğaya, sokak hayvanlarına yönelik sosyal sorumluluk projelerine öncülük ediyoruz ve destek veriyoruz” diye konuştu.

Kaynak: http://www.sozcu.com.tr/