×

İlkokullara oyuncak kütüphanesi

Ülkemizin ulusal ve uluslararası arenada önemli gençlik oluşumlarından biri olan ve yürüttüğü başarılı projelerle binlerce gencin ve çocuğun hayatına dokunan İstanbul Gençlik Platformu, ilkokullara oyuncak kütüphaneleri kurmaya başladı.

”KISA ZAMANDA BİRÇOK KÖY OKULUNA YAYILACAK”

Dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasına seçilen ve bir köy okulunda kısıtlı imkanlarla mucizeler yaratan Dilek Livaneli’nin öğretmeni olduğu Samsun Kumköy İlkokulu ile başlayan proje, kısa zamanda birçok köy okuluna da yayılacak.

”GÖNÜLLÜ GENÇLERE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM”
Öğrencileri için sadece bir okul değil, bir yaşam alanı kurmaya çalıştığını ifade eden Dilek Livaneli Türkiye’de bir ilk olacak olan Oyuncak Kütüphanesi projesi için de çok heyecanlı olduğunu belirtti. Türkiye’de çocukların sadece akademik başarılarının değil sosyal ihtiyaçlarının ve kişisel gelişimlerinin de düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Dilek Livaneli, İstanbul’dan bu proje için zorlu hava şartlarında yola çıkan gönüllü gençlere çok teşekkür etti.
”SOSYAL GİRİŞİMCİLİĞE FARKLI BİR BAKIŞ AÇISI GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

İstanbul Gençlik Platformu Lideri Doğa Can Coşar ise ülkemizin klasik hayırseverlik anlayışından uzak, yaratıcı ve sürdürülebilir sosyal politikalara ihtiyaç duyduğunu ve dernek olarak da yürüttükleri projelerle ülkemiz sosyal girişimciliğine farklı bir bakış açısı getirmeye çalıştıklarını ifade etti.

”HER GENCİN BU ÜLKEYE VE YAŞADIĞI DÜNYAYA BİR BORCU VAR”
Projenin koordinatörü Fırat Can Dikme de İstanbul merkezli derneklerinin daha önce de Van, Edirne ve Soma gibi bölgelerde çalıştığını belirtip, Türkiye’de tüm gençlerin sivil toplumun bir parçası olması gerektiğini, bunun da her gencin bu ülkeye ve yaşadığı dünyaya bir borcu olduğunu ifade etti ve oyuncak kütüphanesi projesinin Türkiye’nin dört bir yanına yaymaya çalışacaklarını sözlerine ekledi.

150 GÖNÜLLÜ GENÇ, 600 OYUNCAK

150 gencin gönüllü olarak yer aldığı ve Kadıköy Belediyesi’nin destekleriyle hayata geçen Oyuncak Kütüphanesi projesi kapsamında toplam 650 oyuncak toplandı ve ilkokullar için karne gününde Samsun’da, bu proje tüm köy okulu çocuklarına armağan edildi.

Kaynak: http://www.ntv.com.tr/