×

Ankara Altındağ’da mahalle kütüphaneleri dönemi

Altındağ’da gerçekleştirdiği başarılı kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilçenin çehresini değiştiren Altındağ Belediyesi, yalnızca fiziki yapıyı değiştirmekle kalmayıp, sosyal ve kültürel yapıyı da değiştirmek için projeler üretiyor. Sosyal tesisleri, kültür merkezleri, spor merkezleri ile gelişen ve değişen Altındağ’da “Her mahalleye bir kütüphane“ projesi kapsamında 1 kütüphanenin yapımı tamamlandı. Proje kapsamında ilk kütüphane Beşikkaya Mahallesi’ne yapıldı.

Çocuklar ve gençler için tasarlandı

Özellikle ilçedeki çocukların ve gençlerin faydalanması için tasarlanan Beşikkaya Mahallesi Halk Kütüphanesi’nde, her şey büyük bir özenle tasarlandı. İlçedeki çocukların ve gençlerin okuyarak büyümesi gerektiğini söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki “Kitap okuyan, araştıran ve inceleyen nesiller yetiştirmek zorundayız. Günü kurtaran değil, geleceğe dönük projeler geliştiren bir belediye olarak, her mahalleye bir halk kütüphanesi yapmak istiyoruz. İlk kütüphaneyi de Beşikkaya Mahallesi’ne yaptık.” dedi. Kütüphanenin hayırlı olmasını temenni eden Başkan Tiryaki, daha müreffeh bir gelecek için mutlaka kitap okunması gerektiğinin de altını çizdi.

Her yaş için kitap var

Beşikkaya Mahallesi’nde yapımı tamamlanan kütüphanede 0-6 yaş okuma salonu, 12-18 yaş okuma salonu, engelli okuma salonu, üniversite ve üniversiteye hazırlık okuma salonlarının yanı sıra, iki genel okuma salonu da bulunuyor. Son rötuşları yapılan kütüphane, yakında açılacak.

Kaynak: http://altindag.bel.tr/