×

Eski Milli Kütüphane Başkanı’na şok suçlamalar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Milli Kütüphane’deki yolsuzluk iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında eski Milli Kütüphane Başkanı T.A’nın da bulunduğu 29 kişi hakkında “ihaleye fesat karıştırmak” ve “rüşvet” suçlarından iddianame düzenledi. Cumhuriyet Savcısı Alpaslan Karabay tarafından düzenlenen iddianamede, Milli Kütüphane’de yapıldığı öne sürülen yolsuzluklarla ilgili ihbar mektubunda yer alan iddialar nedeniyle soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Uygulama ve Veri Yönetimi Daire Başkanlığına yazı yazılarak, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Milli Kütüphane Başkanlığından 2008-2011 yılları arasında ihale alan firmaların belirlendiği bildirilen iddianamede, şüphelilerin HTS kayıtlarına ve telefon görüşmelerine de yer verildi.

İddianamede, Kültür ve Turizm Bakanlığı Milli Kütüphane Başkanlığınca yapılan ihalelerdeki yolsuzluk iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmanın şüphelileri arasındaki “rüşvet alma ve verme” suçlarının işlendiği değerlendirilen telefon görüşmeleri de yer aldı.

Halen 12. Ağır Ceza Mahkemesinde değerlendirme aşamasında bulunan iddianamenin kabulü halinde, Milli Kütüphane Başkanlığının bazı çalışanları ve ihalelere katılan bazı firmaların yöneticilerinin de bulunduğu şüpheliler, “ihaleye fesat karıştırmak”, “rüşvet almak”, “rüşvet vermek” ve “rüşvete aracılık etmek” suçlarından yargılanacak.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/