×

Ümitlerimizin ‘Bağı’olun

İstanbul Bağcılar Piri Reis Ortaokulu’nda görev yapan bir öğretmen okul kütüphanesi için kitap ihtiyacının olduğunu belirtiyor ve duyarlı herkesten kitap talebinde bulunmasını istiyor. Kitap talebini ise şu cümlelerle dile getiriyor; “Okulumuz 2014/2015 eğitim öğretim yılında Malazgirt ortaokulundan ayrılarak müstakil olarak kurulmuştur. Yeni bir okul olmamız münasebetiyle birçok eksiğimiz bulunmaktadır. Bu eksiklerin bir bölümünü öğretmenlerimizin özverili çalışmalarıyla halletmiş bulunuyoruz. Ama okulumuzun en büyük eksiği olan “Kütüphane” sorununu maalesef ki aşamamış durumdayız. Ülkemiz açısından düşünüldüğünde çocukların kitapla ilk ciddi temas kurduğu yerler okul kütüphaneleridir. Kütüphaneler kitap ormanları, kitabın kokusunun yoğun olarak teneffüs edildiği yerlerdir. Hal böyleyken kitaba ve okumaya olan muhabbetin mekânı olan kütüphaneleri özenle oluşturmak, kurarken her aşamada okuma zevkini esas almak çok önemlidir. Bir Çin atasözü “Okul için her şeyi yapmış olsanız bile kütüphane yapmamışsanız hiçbir şey yapmamışsınızdır demektir” der. Bizde her gün bu söz üzerine düşünür bir çıkış yolu ararız ama artık bu problemin üzerinden kendi başımıza çıkamayacağımızı üzülerek anladık.

Dilinin, dininin, vicdanının, kültürünün bekçisi, olaylara farklı açılardan bakabilen, hayal dünyası geniş öğrenciler yetiştirmek çabasındayız ve derslerimizde kitap okumanın öneminden, kitapların ufkumuzu açtığından, kelime hazinemizi geliştirdiğinden bahsediyoruz ama öğrenciler maddi imkânsızlıklar yüzünden kitap alma konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Bizim bu söylemlerimiz de bu yüzden maalesef havada kalmaktadır. Bizde bu sorunu okulumuza kütüphane açarak halledebileceğimizi biliyor ve bu noktada sizlerin yardım ve desteklerinizi bekliyoruz.

Bilge Kral Aliya’nın dediği gibi “Okumak, özgürlüğe uçmaktır.” Bizde sizlerden kanatlarımız olmanızı bekliyoruz. Gözlerden uzak olsak da gönüllere yakın olmak istiyoruz.”

Abdullah KAYA

Adres: Demirkapı mah. Velioğlu CAD. No:125 Piri Reis Ortaokulu, Bağcılar/İstanbul
Tel: 0212-445-70-880212-445-70-88