×

187 bin yazma eser okuyucuya ulaşacak

Türkiye Yazma Eserler Kurumu, el yazması eserlerin tamamının belirlenmesini ve sınıflandırmasını sağlayacak. Ardından internet üzerindeki bir portaldan tüm eserler okuyucuya sunulacak. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Türkiye Yazma Eserler Kurumunca ülke genelinde el yazması eserlerinin tamamının belirlenmesi, sınıflandırması ve katalog çalışması gerçekleştirilecek. Ardından internet üzerindeki bir portaldan tüm eserler okuyucuya ulaştırılacak. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Yazma Eserler Kurumu yeni dönemde alanında ilk olacak çalışmalara imza atacak.

Merkezi İstanbul’da bulunan ve Türkiye’de üç bölgede, 17 ilde, 22 kütüphanede hizmet veren kurumun bünyesinde 187 bin yazma ve 305 bin matbu eser bulunuyor. Yazma eserlerin korunması, restorasyonu ve yeni yayınların basılması faaliyetlerini yürüten kurum, Türkiye’nin yazma eserlerini tek çatı altında toplamayı hedefliyor.

Yeni dönemde birçok projeyi hayata geçirecek kurum tarafından dünya örneklerine de uygun şekilde yapılandırılacak çalışmalarda öncelikle ülke genelinde el yazması eserlerinin tamamının belirlenmesi, sınıflandırması ve katalog çalışması yapılacak. Daha sonra internet üzerindeki bir portaldan tüm eserler okuyucuya ulaştırılacak.

Kaynak:http://aa.com.tr/

1 yorum

comments user
şakir

TKD veya üniversite çevresi kültürle iletişimi yoğunlaştırsa mayıs için kadro çıkar bu projeden.