×

Belediyelerin Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Sempozyumu,12-14 Mayıs 2016, Bursa

Belediyelerin Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Sempozyumu ile Türkiye’de bugüne kadar kapsamlı biçimde ele alınmayan belediyelerin kütüphane ve arşiv hizmetlerini bilimsel olarak değerlendirmek, tartışmak, sorunları saptamak ve sorunlara yönelik çözüm önerilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu çerçevede Türkiye’de belediye kütüphanelerine/arşivlerine yönelik deneyimlerin paylaşımı ve yol gösterici politika/strateji önerilerinin geliştirilmesi Sempozyum ile amaçlanan bir diğer noktadır. Ayrıca, Türkiye’de Belediye kütüphanelerine/arşivlerine yönelik deneyimlerin paylaşımı ve yol gösterici politika/strateji önerileri geliştirilmesi de Sempozyumun bir diğer amacıdır.

Önemli Tarihler
İlk çağrı: 3 Aralık 2015
İkinci çağrı: 4 Ocak 2016
Son çağrı: 1 Şubat 2016
Bildiri/Poster özetlerinin son gönderim tarihi: 25 Şubat 2016
Kabul edilen bildirilerin/posterlerin ilanı: 10 Mart 2016
Kabul edilen bildirilerin posterlerin yayın öncesi son kopyalarının gönderim tarihi: 30 Nisan 2016
Sempozyum son kayıt tarihi: 6 Mayıs 2016
Sempozyum tarihleri: 12-14 Mayıs 2016

Belirlenen bu amaçlar doğrultusunda sempozyuma kütüphanecilik, arşivcilik, bilgibilim alanlarına ek olarak sempozyum teması ile ilgili çalışan akademisyenlerin, kütüphanecilerin ve diğer uygulamacıların, karar vericilerin (yönetici ve bürokratların), bu alanlara yönelik olarak hizmet sağlayan kurumların, ilgili firmaların ve ilgi duyan tüm bireylerin katılmaları beklenmektedir.

Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü ve Bursa Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Goethe-Institute İstanbul ve Türk Kütüphaneciler Derneği Bursa Şubesi’nin paydaş olarak yer aldığı Sempozyumun 12-14 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Sempozyum sonucunda bildiri, poster ve diğer içerikleri içeren bir Sempozyum kitabı da yayımlanacaktır.

Sempozyumda tartışılması/ele alınması planlanan konular ise aşağıdaki gibidir:
Belediyelerin kütüphane hizmetleri
Belediyelerin Arşiv hizmetleri
Belediyelerin bilgi hizmetleri
Belediyelerin kütüphane-Arşiv hizmetleri ve teknolojik gelişmeler
Belediye kütüphaneleri ve yasal yapı (mevzuat)
Belediye kütüphaneleri, dışlanmış gruplar ve engelliler
Belediye kütüphaneleri ile diğer kuruluşlar arasında ilişkiler ve işbirliği
Belediye kütüphaneleri ve yaşamboyu öğrenme
Belediye kütüphaneleri ve dijital kültür, dijitalleştirme
Belediye kütüphaneleri ve okuma alışkanlığı çalışmaları
Belediyelerde tematik kütüphaneler
Halk kütüphanelerinin belediyelere devri
Belediye kütüphaneleri ve kullanıcı grupları (çocuklar, gençler, yetişkinler, kadınlar, okuryazar olmayanlar vb.)
Toplumsallaşma alanları olarak belediye kütüphaneleri
Belediye kütüphanelerinde gerçekleştirilen projeler
Belediyelerin kent bellekleri
Belediyeler ve şehir kütüphaneleri
Belediye kütüphane-arşiv hizmetleri ile ilgili diğer konular

Bildiri Gönderimi
Belediyelerin Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Sempozyumu’na bildiri veya poster ile katkı sağlamak isteyen katılımcıların ihtiyaç duyabilecekleri bilgiler, Sempozyum web sitesinde “Bildiri Gönderimi” başlığı altında http://bkahs.org/index.php/bildiri-gonderimi/ adresinde yayınlanmıştır.

Sempozyuma bildiri gönderecek katılımcıların çalışmalarını “bildiri/poster şablonuna” uygun biçimde hazırlamaları ve önemli tarihler bölümünde belirtilen tarihlerden önce Sempozyum Yönetim Sistemine yüklemeleri beklenmektedir.

Sempozyumda sunulmak ya da sergilenmek üzere gönderilen bildiri/poster önerileri Düzenleme ve Bilim Komitesi tarafından körleme yöntemi ile değerlendirilecek olup yazarlara belirtilen tarihlerde gönderilerinin kabul edilip edilmediği hakkında bilgilendirme yapılacaktır. Sempozyumda kabul edilen bildirilerin/posterlerin özetleri, Sempozyum Bildiri Özetleri Kitabı’nda, tam metinleri ise Sempozyum Bildiriler Kitabı’nda elektronik ve basılı olarak yayınlanacaktır.

Kayıt ve Katılım
Sempozyuma katılım ücretsiz olup, kayıt sayfası kısa süre içerisinde açılacaktır.

Ulaşım
Sempozyum, Bursa Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleştirilecektir. Sempozyum yerine ulaşım ile ilgili ayrıntılar şu bağlantıda mevcuttur:

1 yorum

comments user
şakir

Belediye arşiv ve kütüphanelerinde kaç tane bby mezunu arşivci veya kütüphaneci istihdam ediliyor.Bu sorunun cevabının bu programda olmaması büyük eksiklik…