×

Uluslararası Kaynak Paylaşım Konferansı tamamlandı-Sami ÇUKADAR

Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu (ANKOS) ve Uluslararası Kütüphane Dernekleri Federasyonu (IFLA) tarafından ortaklaşa düzenlenen “14. Uluslararası Kaynak Paylaşım Konferansı (ILDS2015)” Kıtaların Buluşma Noktasında Kaynak Paylaşımı temasıyla 1-3 Ekim 2015 tarihlerinde T.C. Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivleri Daire Başkanlığı’nın İstanbul, Kâğıthane’de bulunan kompleksinde gerçekleşmiştir.

Bu konferansa, Avustralya, ABD, İngiltere, Kanada, Çin, Türkiye, Suudi Arabistan gibi 30’dan fazla ülkeden 100’den fazla kütüphaneci, araştırmacı, yönetici katılmıştı ve 25 adet bilimsel bildiri sunulmuştur. Konferansta sunulan 25 adet bildirinin sunumları konferans web sayfasında (http://meetings.ankos.org.tr/ilds2015) ilerleyen günlerde yayınlanacaktır. Bildirilerin tam metinleri uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanacaktır.

Ülkemiz, kütüphaneciliğimiz ve kaynak paylaşımı açışından son derece önemli olan bu konferansın başarılı geçmesinde ekip çalışması ve yerel komite önemlidir. Bu konferansın gerçekleşmesinde büyük özveri ile çalışan Ayhan Tuğlu, Ertuğrul Çimen, Gülşah İlhan, Filiz Ekingen Flores Mamondi, Sema Çelikbaş, Tuba Akbaytürk Çanak, Zeki Çelikbaş, Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğrencilerine ve desteklerinden dolayı Boğaziçi Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi, MEF Üniversitesi ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Sami ÇUKADAR
ANKOS Başkanı