×

Minikler bu yaz anneleriyle kütüphanede olacak

Minikler bu yaz anneleriyle kütüphanede olacakNilüfer kütüphanelerinde bu yıl beşincisi düzenlenen ‘Bu Yaz Annemle Biz Kütüphanedeyiz’ etkinliği çocuk ve annelerin katılımıyla başladı. Anneleriyle birlikte kütüphaneye gelen 5-6 yaş aralığındaki minikler, Nilüfer Belediyesi Üçevler, Çocuk ve Demirci Kütüphanesi’nde ağustos ayı boyunca kitapla buluşacak.

Bursa Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği etkinlik kapsamında her Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri sabah ve öğleden sonra olmak üzere düzenlenecek oturumda çocuklar kitaplarla buluşarak okuma serüvenine katılacak. Nilüfer’in Üçevler, Demirci, Ürünlü, Tahtalı, Dağyenice, Gümüştepe mahallelerinde yaşayan çocuklar bu buluşmalar aracılığıyla bilmeceli, tekerlemeli, boyamalı ve masallı bir saat geçirecek. Projenin bu yılki ilk oturumu Üçevler Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi. Minikler okunan masalları dinledi.

Projenin üçüncü oturumuna Psikolog Özden Karan konuk olarak ebeveynlerle paylaşımlarda bulunacak. Oturum sonunda katılımcılara Özden Karan’ın ‘Psikolog Gözüyle’ kitabı armağan edilecek. Böylece ebeveynler, çocuklarıyla kurdukları iletişime katkı sağlayan bir başucu kitabına sahip olacak.

Oturumlara katılan çocuklar kütüphaneye üye olup ödünç kitaplar alabilecek ve her buluşma sonunda alacakları armağan kitaplarla kendi kitaplıklarını oluşturma imkânı bulacak. Proje sonunda 150 çocuk ve ebeveyni düzenlenecek şenlik ile kütüphane ve kitaplarla tanışmalarını kutlayacak.

Kaynak: Haber46.com