×

Sokak Kütüphaneleri hizmete girdi, ancak zarar veriliyor

Sokak kütüphaneleri hizmete girdiVatandaşların kitap okuma alışkanlığı kazanması ve kitap okumanın yaygınlaşması için İzmit Belediyesi tarafından Sokak Kütüphaneleri kuruldu ve proje hayata geçirildi.

SAYILARINI ARTIRACAĞIZ
Vatandaşlardan Sokak Kütüphanelerini kullanmalarını da isteyen Başkan Doğan, “İstiyoruz ki, bir kişi parkta otururken, yolda durup dinlenirken, aynı zamanda otursun, açsın kitabını okusun. Sokak kütüphanelerinde kitap hiç eksik olmayacak. Bizler kitaplığımızı sürekli dolduracağız. İstiyoruz ki, herkes buna sahip çıksın. Vatandaşımız, evlerinde okumadığı kitaplar varsa getirsin buralar koysun. İlk etapta iki yerde sokak kütüphanesini faaliyete geçirdik. Hedefimiz sayılarını daha da artırmaktır. Hastanelerde özellikle bekleme salonlarında kitap okuma yerlerini desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

İzmit Belediyesi tarafından Yürüyüş Yolu’na kurulan sokak kütüphanelerine bazı kişi veya kişilerce zarar verildi. İzmit’teki okuma alışkanlığını geliştirmek için yaklaşık bir ay önce, Yürüyüş Yolu’na konulan sokak kütüphanelerine zarar verilmesi İzmit Belediyesi’nden bir açıklama yapıldı.Yetkililerden yapılan açıklamada, “Özellikle son günlerde bazı kişilerin kütüphanelerin cam ve raflarını kırarak, kitapları çaldıklarını üzülerek şahit olmaktayız. Herkesin kullanımı için yapılan hizmetin baltalanmasına anlam veremiyoruz. Bütün bu olumsuzluklara rağmen sokak kütüphanelerinin faaliyetini sürdürmekte kararlıyız” ifadeleri kullanıldı.

Belediye yetkilileri, kütüphanelere zarar verenlerin bulunup cezalandırılması için emniyet güçlerine gerekli müracaatta bulunduklarını da bildirdiler.

 IHA