×

Bingöl Belediyesi’nden Kahvehanelere Kütüphane

Bingöl Belediyesi vatandaşlara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için kahvehanelere kitaplık kuruyor. Başkan Barakazi’nin katılımıyla ilk kütüphane, Haydar Köz Çay Evi’nde hizmete girdi. Bingöl Belediyesi tarafından, kent merkezindeki kahvehanelere vatandaşlara okuma alışkanlığı kazandırmak için kitaplık seferberliği başlattı.

Kitaplar sayesinde vatandaşlar hem boş vakitlerini değerlendiriyor, hem de okuma alışkanlığı kazanıyor. Bingöl Belediyesi, temel eserden oluşan kitap setiyle, Bingöl Belediyesi Kültür Yayınları’ndan çıkan 7 eser ile birlikte kent merkezindeki kahvehanelerde kütüphane köşesi oluşturuyor. Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin katılımıyla ilk kütüphane Beşyol mevkiinde bulunan, Haydar Köz Çay Evi’nde hizmete girdi.

Ziyaret esnasında vatandaşlarla bir süre sohbet eden Başkan Barakazi, “İlimizde yeniden okuma alışkanlığının canlandırılması ve insanımızın kültür dünyasına bir katkı sağlamak düşüncesiyle kahvehanelere kitaplık köşesi yapmayı düşünüyoruz. Şuanda 7 kahvehaneye kitaplık kuruyoruz. İlerleyen süreçte bunu mümkün olduğunca yaygınlaştıracağız. Bu kapsamda Haydar Köz Çay Evi’ne kitaplık yaptırarak içerisine kitaplar koyduk” dedi.

Boş vakitlerin hoş vakitlere dönüşmesi için projenin anlamlı olduğunu dile getiren Başkan Barakazi, “İlimizde bulunan kahvehanelerde vatandaşlarımız boş vakitlerini kitap okuyarak geçirebilecekler. Küçüğümüzden büyüğümüze kadar okuma seferberliği içerisine girmeliyiz. Evimizde, işyerimizde ve bütün müesseselerde kitap bulundurmalıyız. Her gün binlerce insanın girip çıktığı kahvehaneleri, boş insanların barındığı mekanlar olmaktan çıkarıp, hoşça vakit geçirilen, kitap gazete okunan yerler haline getireceğiz. Kahvehanelerde bir yandan çaylar içilirken kitap, dergi ve gazeteler de okunsun” diye konuştu.

Kaynak:http://www.capakcurgazetesi.com/