×

Hastanede Yatan Çocuklara Kütüphane Hizmeti

Bartın Devlet Hastanesi Çocuk Servisinde ‘Şifalı Eller Kütüphanesi’ hizmete girdi. Bartın Kamu hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Bartın Üniversitesi sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından Bartın Devlet Hastanesi Çocuk Servisinde oluşturulan ‘Şifalı Eller Kütüphanesi’ düzenlenen törenle hizmete girdi. Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’nun eşi Nilgün Azizoğlu himayesinde açılan kütüphanede, hastanede yataklı tedavi hizmeti gören çocuklar sevdikleri kitapları okuyarak vakit geçirebilecekler.

Proje ile ilgili açıklamada bulunan Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Açıkgöz, “Bartın Devlet Hastanesi Çocuk Servisinde daha önce gerek kapıların dönüşümü değiştirilmesi gerekse de odaların tekrar revizyonu konforlu hale getirerek hasta konforunu arttırmak adına bazı düzenlemeler yapmıştık. Bütün odaları televizyonla donatmıştık. Bu kapsamda belki de son olarak hedeflediğimiz noktalardan bir tanesi de buradaki yatan çocukların kalış sürelerini mümkün oldukça konforlu geçirmelerini sağlamaktı.

Bu kapsamda da bir koridor kütüphanesi oluşturmak istedik. İsmine de “Şifalı Eller Kütüphanesi” ismini verdik. Yatan çocuklarımıza hastanede her anlamda mümkün olduğunca sağlık kalitesini maksimum derecede vermemiz gerekiyor. Bizde burada geçirdikleri zamanın daha çok konforlu olması adına böyle bir uygulama başlattık” dedi.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr