×

11 ilçeye Z (Zenginleştirilmiş) Kütüphane

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından 11 ilçeye Z (Zenginleştirilmiş) Kütüphane kurulacak. Sanaldaki bilgilerin, kitaplarda kazanılan bilgi kadar kalıcı olmadığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır: “Bu projedeki amacımız, bilhassa kırsaldaki gençlerimize okuma, araştırma ve sorgulama alışkanlığı kazandırıp, geleceğe hazırlamaktır” dedi. Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından 11 ilçeye Z (Zenginleştirilmiş) Kütüphane kurulacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayladığı Z Kütüphane, her ilçede belirlenecek okul veya uygun bir mekana yapılacak ve tüm halkın kullanımına açık olacak.

Z Kütüphane Projesi ile merkez Battalgazi ve Yeşilyurt merkez ilçeleri dışındaki 11 ilçede kütüphane oluşturulacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nca oluşturulan Z Kütüphane modelinde internet hizmeti ve temel eserler bulunuyor. Özellikle, öğrencilerin ödevlerini hazırlama ve çıktı alma imkanının sunulduğu Z Kütüphaneden; okul saatleri dışında da hizmet verilmesi sağlanarak tüm halkın istifadesi amaçlanıyor.

Maliyeti 549 bin TL

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan SODES projesi kapsamında yapılacak ve yaklaşık 550 bin TL’ye mal olacak olan 11 kütüphane ilçelere önemli katkı sunacak. Kütüphanelerin hizmete girmesiyle; ilçelerdeki öğrenciler, ders çalışmak, gerekli araştırmaları yapmak ve ödevlerini hazırlamak için yeni bir fırsata kavuşmuş olacaklar. Ayrıca evde ders çalışma imkânı bulamayan öğrencilerin de gelip ders çalışıp, istedikleri kaynaklara ulaşabilecekleri nezih bir ortam oluşturulmuş olacak. Açılacak Kütüphanelerden, isteyen her vatandaşın istifade edebileceği kaydedildi.

Çakır: Sanaldaki bilgi, kitap bilgisi kadar kalıcı olmuyor

Proje hakkında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise; “özellikle internetin yaygınlaşması ile beraber bilhassa gençlerimizin kitap ile olan ilişkisi kaybolmaya başladı. Oysa hiçbir zaman sanal alemde elde edilen bilgi, bir kitabın sayfaları arasında kazanılmış bilgi kadar kalıcı olmuyor. İstikbalimiz olan gençlerimizin kitaplarla arkadaş ve hatta dost olmaları gerektiğine inanıyorum. Bu projedeki amacımız da, bilhassa kırsaldaki gençlerimize okuma, araştırma, sorgulama alışkanlığı kazandırıp geleceğe hazırlamaktır” dedi.

Milliyet