×

Halkçı Liseliler’den örnek kampanya #7Bölgede7Kütüphane

CHP’ye yakınlığıyla bilinen Halkçı Liseliler “Köy Enstitüleri Ruhuyla 7 Bölgede 7 Kütüphane” kuruyoruz sloganıyla yeni bir çalışma başlattı. Halkçı Liseliler, 7 bölgede 7 kütüphane kurmaya hazırlanıyor. Yapacakları kütüphane çalışması hakkında Halkçı Liseliler, “Tıpkı İsmail Hakkı Tonguçlar gibi Anadolu’ya Cumhuriyet’in ışığını götürüyoruz” diyerek ilk kütüphaneyi bu ay içerisinde Konya’da kurulacak. Halkçı Liseliler Genel Merkezi’nden düzenleyecekleri kampanya hakkında şu açıklama yapıldı:

Cumhuriyetin yılmaz bekçileri, Mustafa Kemal’in askerleri olmasının yanı sıra aynı zamanda “ Halk için Hakça Bir Düzen” isteyen liseli örgütüdür. Her nerede yardıma muhtaç bir insan varsa orada her zaman Halkçı Liseliler olacaktır. Şimdi ise bir yanda demokratik eğitim mücadelesi verirken diğer yandan bir kitaba dahi fazlasıyla ihtiyaç olan köy okullarımıza gidiyoruz. Köy Enstitüleri, Türk Devriminin dünya eğitim birikimine bıraktığı çok önemli bir mirastır.Bizler o mirası göğüsleyip ülkenin 7 Bölgesinde ihtiyaç sahibi okullarımıza 7 Kütüphane kuruyoruz. Kardeşlerimiz bozuk eğitim sistemine okuyarak dur diyecekler. Köy Enstitülerinin ruhu neydi?

Bu soruyu sadece bir sözcükle yanıtlamak gerekirse şunu söyleyebiliriz:

Üretim!
Tıpkı İsmail Hakkı Tonguçlar gibi Anadolu’ya Cumhuriyet’in ışığını götürüyoruz!
Halkçı Liseliler daima halkın refahı için mücadeleye ant içmiş bir örgüt olarak projelerinden biri olan ihtiyaç sahibi okullara kitap götürüyoruz. Aynı zamanda okuyan gençlik daima kazanacak, çalışan beyinler,sorgulayan gençlik bulunacaktır. Kitapları ulaştırdığımız kardeşlerimiz belli bir yaşa geldikten sonra loto oyunlarına dönmüş eğitim sistemine ve bu bozuk düzene karşı mücadele edeceklerdir. İşte bizim Halkçı Liseliler olarak bu projedeki amacımız okuyan bir nesle ortak olmaktır

Köy Enstitüleri marşı şöyle diyordu:

“Karanlıkla cengimiz var / Savaşalım arkadaşlar / Kafamızda, kolumuzda / Eriyecek dağlar taşlar.”

Proje kapsamında Aydın, Yalova, Konya, Mardin, Sivas, Giresun ve Malatya’da Kütüphaneler kuracağız!
İlk Kütüphanemiz bu ay içersinde Konya’da kuracağız!
Cumhuriyet ümmet değil özgür yurttaşlar birliğidir. Eğitimde ise hedef, “Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür” nesiller yetiştirmektir. Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın Halk-Lis!

Kaynak:http://www.gercekgundem.com/