×

IFLA Eğilim Raporu Çalıştayı-13 Aralık 2014,İstanbul

3-5 Haziran 2015 tarihleri arasında ANKOS tarafından TKD işbirliği ile İstanbul Bilgi Üniversitesi ev sahipliğinde IFLA 2015 Başkanlık Toplantısı gerçekleştirilecektir. Bu toplantının öncesinde 13 Aralık 2014 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi ev sahipliğinde santralistanbul Kampüsü’nde “IFLA Eğilim Raporu” başlıklı bir çalıştay gerçekleştirilecektir.

İlgili çalıştay herkesin katılımına açık olup katılım için buradan kayıt formunun doldurulması gerekmektedir. Çalıştaya katılım için son kayıt tarihi 11 Aralık 2014 Perşembe günüdür.

Hakkında:

Tanıtımı Ağustos 2013’de Singapur’da yapılmış olan IFLA Eğilim Raporu önemli bir belgedir ve günümüzde sadece kütüphaneleri değil, onların temasta oldukları IT sektörünü, teknoloji uzmanlarını, eğitimcileri, karar vericileri, hukukçuları, yayıncıları, içerik sağlayıcıları ve sayısal hakları savunanları da ilgilendirmektedir.

Pek çok dile çevrilmiş olan “Riding the Waves or Caught in the Tide? Insights from the IFLA Trend Report”, Singapur’da tanıtılana kadar 12 ay boyunca çeşitli ülkelerden uzmanlar tarafından tartışılmıştır. Sonuçta oldukça büyük ölçekteki bilgiyi sentezleyen bir rapor ortaya çıkmıştır. Rapor’da, küresel bilgi ortamında; bilgiye, eğitime, mahremiyete, sivil katılıma ve teknolojik değişime dair beş eğilim belirlenmiştir.  Ülkemizde Rapor’la ilgili ilk bilgilendirme, IFLA Başkanı Sinikka Spilä tarafından 3 Haziran 2014 tarihinde Kadir Has Üniversitesi’nde ANKOS ve TKD işbirliği ile düzenlenen “Kütüphanecilikte STK İşbirliği: Güçlü Dernekler, Güçlü Toplumlar” başlıklı toplantıda yapılmıştır.

IFLA Eğilim Raporu Türkçeye çevrilmiş olup, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde 13 Aralık Cumartesi günü yapılacak bir çalıştay ile meslektaşlarımız ve ilgili kurumlarla paylaşılacak ve tartışılacaktır. Rapor’un İngilizcesi http://trends.ifla.org/insights-document adresinden, Türkçesine ise ilerleyen günlerde web sitesinden ulaşılabilecektir.

Çalıştay’da  alınacak sonuçlar,  3-5 Haziran 2015 tarihleri arasında ANKOS tarafından TKD işbirliği ile İstanbul Bilgi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan IFLA 2015 Başkanlık Toplantısı programını da şekillendireceğinden siz değerli meslektaşlarımızın ve yukarıda da belirtildiği gibi, farklı alanlardan ilgililerin katılımı son derece önem taşımaktadır.