×

Rusya kütüphaneleri Vikipedi’ye alternatif oluşturacak

Boris Yeltsin Devlet Başkanlığı Kütüphanesi, Rusya Ulusal Kütüphane ile birlikte Rusya’nın hayatı ve gelişimi hakkında malzemelerinden elektronik ansiklopedi oluşturmaya başladı.  Devlet Başkanlığı Kütüphanesi’nden yapılan açıklamaya göre ilgili internet sitesinin oluşumu için Rusya bölgelerinden 27 kütüphane 50 bin kitap ve arşiv belgesi teslim etti.

Açıklamada, “Böylece, Vikipedi’ye alternatif oluşturma çalışması başladı. İlgili internet sitesinin analizi, Rusya bölgeleri ve ülke hayatı hakkında gerçek ve ayrıntılı bilgi verecek yetenekte olmadığını gösterdi” denildi.Yüklenen malzemeler, sürekli ikmal ve yenileme için açık olacak ve internetin tüm kullanıcıları bu bilgilere erişebilecek. Organizatörler, bölgesel elektronik ansiklopedinin Rusya internetinin en popüler kaynaklardan biri haline gelmesini bekliyor.

Kütüphane idaresi, “Bölgeler hakkında eşsiz materyallerin tek elektronik ansiklopediye entegrasyonu, ülkeyi ve nüfusunu, Rusya’nın devlet ve ulusal yapının çeşitliliğini tarafsız ve net olarak göstermeye izin verecek” diye açıkladı.

Kaynak: http://turkish.ruvr.ru