×

Gaziantep’te kütüphane eylemi

Türk Kütüphaneciler Derneği üyeleri, Şahinbey İlçe Halk Kütüphanesi’nin kapatılacağı söylentilerine tepki için eylem yaptı Gaziantep’te Türk Kütüphaneciler Derneği üyeleri, Şahinbey İlçe Halk Kütüphanesi’nin kapatılacağı söylentilerine tepki için eylem yaptı. Dernek üyeleri, müzeye dönüştürülmesinin planlandığı ileri sürülen kütüphanenin kapatılmaması gerektiğini ifade ederek yetkilileri duyarlı olmaya davet etti.

Şahinbey İlçe Halk Kütüphanesi’nin kapatılarak, binanın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan Tıp Müzesi’ne dönüştürüleceği söylentilerine Türk Kütüphaneciler Derneği üyeleri basın açıklaması yaparak tepki gösterdi. Kütüphane önünde toplanan üyeler adına konuşan derneğin Bölge Başkanı Yüksel Polat, yaşam boyu öğrenmenin en önemli ayağını kütüphanelerin oluşturduğunu belirterek şöyle dedi:

“Gaziantep’te nüfusun 50- 60 bin olduğu 1900’lü yıllarda 7 kütüphane varken, nüfusumuzun 1.5 milyona dayandığı günümüzde Kültür Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan halk kütüphaneleri sayısı üçtür. Daha önce kapatılan Şehitler ve Balıklı kütüphanelerinin yerine yenileri yapılmamıştır. Şahinbey İlçe Halk Kütüphanesi de kapatılmayla karşı karşıyadır. İnternetin olması kütüphaneye ihtiyaç duyulmaması anlamına gelmemektedir. Kentimizin yaşam koşulları göz önüne alındığında halk kütüphanelerine daha fazla ihtiyaç olduğunu dernek olarak tespit etmiş bulunmaktayız. Tüm bu koşullar ışığında bu kütüphanenin akıbetini merak ediyoruz ve kamuoyu önünde buna cevap veriyoruz.” Kalabalık, basın açıklamasının ardından kütüphane önünden ayrıldı.

Kaynak: DHA