×

BBY Son Kadrolar İçin Dilekçe Kampanyası

Son açıklanan kadrolar ile ilgili başlatılan çevrimiçi imza kampanyasının yanında, aşağıda oluşturulan dilekçe örneğini, yazının en altındaki adreslere göndererek kadrolar için farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır; destek vermeniz önemle rica olunur. Şu an 600′ü aşkın imzaya ulaşmış olan çevrimiçi imza kampanyasının ulaştığı kişi sayısı düşünüldüğünde dilekçe kampanyasının da amacına ulaşabileceğine inanılmaktadır. Birlikte hareket etmek için konu ile ilgili desteklerinizi bekliyoruz.

Sayın […]
Ben, […]
Bilgi ve Belge Yönetimi bölümümüz; bilgiyi yönetebilen ve bilgiye ihtiyaç duyan kişileri bilgiye en kolay şekilde ulaştıran bireyler yetiştirmeyi amaçlamakta ve bu yönde Türkiye’deki tüm halk kütüphanelerinde, tüm üniversite kütüphanelerinde, bilgi merkezlerinde, arşivlerde, kamu kurum ve kuruluşlarında kütüphaneci, arşivci, arşiv uzmanı unvanlarıyla görev almaktayız.

Kütüphanelerde, arşivlerde, bilgi merkezlerinde ve diğer kamu kurumlarında çalışan “Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü” mezunu olmayan kişilerin, bilgilerin düzenlenmesi, belgelerin saklanması ve imhası gibi diğer bir çok mesleki eğitimi almadan bu kurumlarda çalışıyor olmaları  ”Bilgi Toplumu” hedefindeki bir ülkeye yakışmamaktadır.

Yukarıda belirtilenler doğrultusunda DPB‘nin 2014-2 KPSS kadro kılavuzuna göre Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü‘ne toplam 9 kadronun uygun görülmesi, atama bekleyen binlerce  Bilgi ve Belge Yönetimi mezunlarını olumsuz etkilemiştir.

Bilgi çağını yaşadığımız 21.yy’da; bilgiyi yönetmek amacıyla özel eğitim almış olan, bilginin ve belgenin ne tür önemler arz ettiğinin bilincinde olan meslek elemanlarına ihtiyaç olduğu bilinen bir gerçektir.

2023, 2053 ve 2071 hedeflerine giden yol bilgi’nin aydınlığında ilerlemek zorundadır.

Dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinde, bilgi’yi sağlama, düzenleme ve etkin biçimde sunma işini (bilgi yönetimi) bilgi yöneticileri, diğer adıyla kütüphaneciler gerçekleştirir.

Türkiye’de yirmiye yaklaşan Bilgi ve Belge Yönetimi bölümü kurulmuşken, bunların yaklaşık 10 tanesinden her yıl yaklaşık 400 profesyonel kütüphaneci mezun olurken, üstelik 1400 civarındaki halk kütüphanesinde sadece 350 kütüphaneci görev yapıyorken, 4 adet kütüphaneci kadrosu açmak Türkiye’nin kısa, orta ve uzun vadeli hedefleriyle örtüşmemektedir.

“Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı” çerçevesinde oluşturulan maddeler uyarınca; kütüphane ve arşiv başlıkları altında gerçekleştirilmesi planlanan “yenilik ve çalışmaları”  ancak “bölümümüz mezunu” olan bizlerin gerçekleştirebileceği de ortadadır.
Bu kadar sorumluluk ve görevi olan biz atama bekleyenlerin atamalarının neden bu kadar düştüğü konusunda bizleri aydınlatmanızı talep eder ve gerekenin yapılmasını arz ederim.

Saygılarımla.

http://www.tccb.gov.tr/sayfa/iletisim/cumhurbaskanina_yazin/
http://www.bimer.gov.tr/Forms/pgApplication.aspx
http://www.kultur.gov.tr/TR,51548/bakanlik-birimleri-iletisim-bilgileri.html
http://www.dpb.gov.tr/tr-tr/iletisim
http://www.kygm.gov.tr/TR,130/bize-ulasin.html
http://www.devletarsivleri.gov.tr/devlet-arsivleri-iletisim
http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/mv_e_posta_sd.uye_e_posta
https://edilekce.tbmm.gov.tr/

Not: Dilekçe, görüş ve öneriler ışığında geliştirilebilir. (dilekçenin bir kısmı Sayın Erol Yılmaz’ın çevrimiçi imza kampanyası web sayfasından alınmıştır.)

7 yorum

comments user
reader

ben neden beceremiyorum :S giriyorum adreslere yazıyorum da ama gönder butonu çıkmıyor. bilen varsa yardımcı olabilir mi ?

comments user
RFID

🙂

comments user
donovan

hepsine yolladık. umarım herkes yollar.

comments user
metehan

hepsine yolladım

comments user
gfhy

Surekli biseyler yapilmadigindan yakinan arkadaslar bu dilekceyi gonderdiler mi?

comments user
HAVVA

Ben de ilgili makamlara dilekçe örneğinden alıntılar yaparak gönderdim.Hakkımızda hayırlısı olsun

comments user
merve

Burada yer alan tüm adreslere gönderdim umarım bir faydası olur buna çok ihtiyacımız var lütfen herkes duyarlı olsun.