×

ANKOS’un 2015 yılı iki önemli etkinliği açıklandı

ANKOS’un uluslararası faaliyetleri kapsamında 2015 yılı içinde ANKOS ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirileceği iki önemli etkinliği aşağıdaki gibidir.

Bu etkinliklerden birincisi, IFLA’nın en az yıllık toplantısı kadar önem verdiği IFLA Başkanlık toplantısıdır. IFLA Başkanı Sinikka Sipila’nın görev süresi içinde ikinci kez gerçekleştirilecek olan toplantının, İstanbul’da düzenlenmesi için yoğun bir uluslararası lobi faaliyeti yürütülmüştür. Türkiye’nin gelecek dönemde IFLA ile ilişkilerinin geliştirilmesi açısından bu toplantının İstanbul’da düzenlenecek olması kritik bir öneme sahiptir.  IFLA Başkanlık toplantısı 3-5 Haziran 2015 tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral kampüsünde gerçekleştirilecektir. Toplantı çalışmaları Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Merkezi işbirliği ile yürütülmektedir.

2015 yılının ikinci uluslararası etkinliği, ANKOS İşbirliği Grubu’nun girişimleri sonucunda İstanbul’da düzenlenmesine karar verilen Interlending & Document Supply Conferece’dır. IFLA Document Delivery & Resource Sharing Standing Committe tarafından iki yılda bir farklı bir ülkede gerçekleştirilen ve küresel düzeyde kütüphaneler arası kaynak paylaşımı ve doküman sağlama faaliyetlerinin ele alındığı bu konferansın 15.si  “Resource Sharing at the Crossraods”  temasıyla 3-5 Ekim 2015 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecektir.

Toplantı programı ve yeri ilerleyen tarihlerde açıklanacaktır.