×

Kahvehaneye kütüphane kuruldu

Fethiye Rotary Kulübü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ilçedeki bir kahvehanede kütüphane kuruldu.

Kulüp Başkanı Aybars Turan, Yeşil Üzümlü Mahallesinde Gökhan Atıcı’ya ait kahvehaneye kütüphane kurulması ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, köy ve mahalle kahvehanelerinin eğitim yeri olması amacıyla bir kitaplık hazırladıklarını söyledi.

Kütüphanede, Büyük Önder Atatürk’ün hayatını ve Cumhuriyet’in kuruluşunu anlatan kitaplar ile ansiklopedi setleri bulunduğunu dile getiren Turan, mahalle sakinlerinden kütüphaneye kitap bağışlamasını istedi.

Turan, oyun oynanan kahvehaneleri kıraathanelere dönüştürerek, okuma alışkanlığını artırmayı hedeflediklerine işaret ederek, “Çok eski yıllarda kahvehaneler yoktu, kıraathaneler vardı. Kıraathanelerde insanlar sohbet ederler, kitap ve gazete okurlardı. Biz de bu işe ön ayak olarak, Yeşil Üzümlü Mahallemizde gazeteci üyemiz Kemal Özkara’nın girişimleriyle bir toplum bütünlüğü kurduk” diye konuştu.

Gazeteci Kemal Özkara ise vatandaşlardan evlerinde atıl durumdaki kitapları kütüphanelerine getirmesi çağrısında bulundu.

Mahalle sakinlerinden Sakıp Doğan da “Geçmişi hatırlatan kitaplar ile yeni bilgilerin bulunduğu, öğrenilebileceği kaynakların kıraathanede olması bizler için çok büyük kazanım” dedi.

 

Kaynak: Sabah