×

Eşekli Kütüphaneciden İlham Aldı, Mobil Kütüphane Hizmetini Başlattı

Mersin’in Bozyazı ilçesinde uygulanan “gezici kütüphane” hizmeti ile öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanmalarını sağlamak için örnek bir çalışma yürütülüyor. Bozyazı Kaymakamlığı’nın desteklediği projeyi yürüten kütüphane çalışanı Mevlüt Toker “Eşekli Kütüphaneci” olarak dünya çapında ün yapan merhum emekli öğretmen Mustafa Güzelgöz‘ün kütüphaneyi halkın ayağına götürmek düşüncesi ile Ürgüp Seyyar Kütüphanesinin 7 katır ve atı ile yöredeki 36 köye hizmet götürmesinden ilham alarak Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran’a gezici kütüphane projesini sundu. Kaymakam Erkayıran da projeyi destekleyip bunun için de Mevlüt Toker’i görevlendirdi.

Gezici kütüphane projesi kapsamında Mevlüt Toker kendi şahsi arabası ile Bozyazı ilçesi genelinde bütün okulları 15 gün arayla gezerek hizmet veriyor. Kaymakam Erkayıran, Mevlüt Toker’in aracına kitapların konulacağı seyyar rafların yapımı için katkıda bulundu.

Kitaplar öğrencilere bedelsiz olarak kütüphaneye üye olmaları karşılığında veriliyor. Türkiye genelinde kütüphanede kitap okuma oranı yüzde 1 iken, proje kapsamında Bozyazı ilçesi okullarında okuma oranı yüzde 10’a çıktı.

İHA