×

Kütüphaneler artık İngilizce öğretecek

Kütüphaneler artık İngilizce öğretecek

Konya İl Halk Kütüphanesi 78 ilde gerçekleştirilen proje ile dört kategoride eğitim veriyor.İnteraktif ortamda İngilizce eğitimine de alt yapı sağlayan kütüphanede dersler sanal ortamdan veriliyor.Ücretsiz olan eğitimlere her yaştan birey katılabiliyor. Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin gün geçtikçe yaygınlığını arttırması kütüphane kavramını da değişti.

Türkiye’ de pilot olarak seçilen 26 il ve 78 halk kütüphanesinden biri olan Konya İl Halk Kütüphanesi’nde “Kütüphane-e Türkiye Projesi” tanıtımını Konya Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan gerçekleştirdi. Kütüphane-e Türkiye Projesi ile hedeflenen halk kütüphanelerinin, vatandaşların gereksinim duydukları teknoloji imkânlarını engelsiz bir biçimde hizmete sunan ve kütüphaneleri çekim merkezi haline dönüştürmek. Proje hakkında tanıtım toplantısı gerçekleştiren Konya Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan kütüphanecilik hizmetlerinde büyük bir aşama kaydettiklerine vurgu yaptı  “ Engelli okuyucularımıza tedbirler aldık, çocuk okuyucular bakımından en çok Konya İl Halk kütüphanesi tercih edildi. Okuyucularımızı kütüphaneyle buluşturmak bizleri mutlu ediyor.”

DÖRT BRANŞTA EĞİTİM

Kütüphane-e projesi hakkında da bilgi veren Çıpan, “ Kütüphane –e ile ev hanımlarının kütüphanemiz alt yapısıyla bilgisayar öğrenmesi sağlanarak çocuklarına eğitim hayatlarında yardımcı olmalarına destek sağlanacak. Kütüphanemiz dört ana başlıkta eğitim verecek. Okuyucularımızın İngilizce, Web Tasarımı, CV hazırlama, E-devlet uygulamalarına kütüphanemiz yardımıyla hâkim olmaları sağlanacak. İfadelerini kullandı.

ÜCRETSİZ İNGİLİZCE EĞİTİMİ KÜTÜPHANEDE

İngilizce öğrenmek isteyen herkesin interaktif kütüphane ortamında ders alabileceğini söyleyen Çıpan,     “ Kütüphanemiz bilgisayarları donanımı hazırlandı. Şu anda 60’a yakın kişi müracaat etti. İsteyen herkes kütüphanemizden kullanıcı adını alarak kütüphane ortamında istediği seviyede İngilizce eğitimi alabilecek. Bu eğitimden faydalanmak isteyen vatandaşlarımız nüfus cüzdanı fotokopileri ile başvurabilirler.” Diye konuştu. Konya İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hasan Coşar ise proje ile amaçlarının kütüphaneye okuyucuları bağımlı kılmak olduğunu vurguladı.

Kaynak: Yenihaberden.com

1 yorum

comments user
Cemile Gezgin

Halk Eğitimler ne iş yapacak bu durumda? Her kütüphane ingilizce kursu verecek öğretmeni ve öğretmene ödenecek ders ücretini nasıl karşılayacak.Bunlarında bir açıklaması olsaydı…