×

Engelsiz Kitap Fuarı 11-12 Ekim 2014

Beşiktaş Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi tarafından engelli bireylere yönelik düzenlenecek olan kitap fuarı 11-12 Ekim 2014 tarihlerinde Dilek Sabancı Parkı’nda düzenlenecek. Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan Engelsiz Kitap Fuarı’nın öncelikli amacı, engelli bireylerle kitapları buluşturmaktır. Fuara farklı alanlarda kitap basan yayınevleri katılacak, engelli bireylerin rahat hareket edecekleri bir mekânda, çeşitli alanlarda yazılmış kitaplara ulaşabilmeleri sağlanacaktır.

Öte yandan fuarın, toplumun “sağlıklı” ya da “engelsiz” olarak tanımlanan kesiminin engelli bireylerin çalışmalarına ulaşmasına ve bu çalışmalar aracılığıyla engellilerin toplumdaki durumu hakkında bilinçlenmesine hizmet edeceği öngörülmektedir.

Fuarda ayrıca görme engellilerin kitaplara erişimi konusunda yaşadıkları zorluğu görünür kılmak ve bu zorluğu birlikte aşabilmek adına kitap seslendirmek isteyen gönüllülere başvuracakları yerler hakkında bilgi verilecek, gönüllülerin engelliler alanında faaliyet gösteren STK’lara yönlendirilmeleri konusunda destek sağlanacaktır.

İki gün sürecek olan Engelsiz Kitap Fuarı 09:00 ile 17:00 saatleri arasında açık olacaktır. Fuar’ın ilk gününe saat 14.00’te Eşber Yağmurdereli katılacak.

YER: Dilek Sabancı Parkı
Saat: 13.00
Tarih: 11 Ekim Cumartesi

Kaynak: besiktas.bel.tr