×

Kütüphan-e Türkiye projesi Midyat’ta hayat verdi !

Mardin’in Midyat İlçe Halk Kütüphanesi’nde bilgi iletişimi teknolojileri konularında verilen eğitimler kütüphaneye olan ilgiyi artırdı. Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülmekte olan Kütüphan-e Türkiye projesi kapsamında pilot kütüphane olarak seçilen Midyat İlçe Halk Kütüphanesi’nde bilgi iletişimi teknolojileri konularında verilen eğitimler sayesinde kütüphaneye olan ilgiyi artırdığı kaydedildi. Midyat İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Masum İnci, “Hanımlara ve esnafa düşük düzeyde veya hiç bilgisayar kullanmasını bilmeyen erişkin bireylere, temel bilgisayar kullanımı ve e-devlet üzerinden bilgi ve bilgiye erişimde bilgisayar ve internetin avantajlarını kullanmasını öğretiyoruz” dedi.

’Kütüphan-e Türkiye’ projesi sayesinde yaz döneminde dahi kütüphaneye olan ilgiyi artırdığını kaydeden İnci, şöyle devam etti:

“Vatandaşların e-devlet uygulamalarına katılmaları ile toplumun hayat standardında gelişme sağlamayı hedefliyoruz. Proje kapsamında yer alan halk kütüphanelerinin e-devlete açılan birer kapı niteliğindedir. Bilgi ve iletişim teknolojileri imkanlarına ve okur-yazarlığına sahip olmayan vatandaşlara halk kütüphaneleri aracılığıyla uzaktan ve yerinde ücretsiz eğitimlerinin verilmesi, vatandaşların kütüphaneye olan ilgisi artırdı. Daha önce kütüphaneye 5-6 kişinin gelirken proje sayesinde artık günü birlik onlarca kişi gelmeye başladı. Ortalama günde yüz kişi kütüphanemizden yararlanıyor. Ayrıca kütüphanemiz onarılarak yeni modern yüzü sayesinde kütüphanemize olan ilgi artırmasına neden oldu. Personelimiz özverili çalışması ile soru ve sorunların çözülmesinde yardımcı oluyoruz. Gelenlere bilgisayar teknolojileri uygulamalarına giriş,Microsoft office uygulamaları, elektronik posta, e-devlet, özgeçmiş hazırlama ve uygulamaları, kütüphane otomasyon taraması yapabilme konularında eğitimler veriyoruz” dedi.

Midyat İlçe Halk Kütüphanesi’nde 12 bilgisayar ile 25 vatandaşın ’Kütüphan-E Türkiye’ projesi eğitimlerine devam ettiği kaydedildi.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/