×

Kamu İhale Kurumu Personel Alım İlanı-Son Başvuru-19 Eylül 2014

Kamu İhale Kurumu 5 avukat, 5 programcı, 10 büro görevlisi ve 5 iletişim görevlisi alacak. 2014 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) adayların KPSS’den en az 80 puan almış olmaları gerekiyor. Kamu İhale Kurumunda istihdam edilmek üzere, aşağıda unvan ve sayıları belirtilen kadrolar için personel alımı yapılacaktır.

UNVAN KADRO SAYISI SÖZLÜ SINAVA ÇAĞIRILACAK ADAY SAYISI KPSS PUAN TÜRÜ GEREKLİ ŞARTLAR
Büro Görevlisi 10 50 KPSSP3 En az dört yıllık eğitim veren; Hukuk, İktisat, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim Fakülteleri ile fakültelerin İstatistik, Bilgi ve Belge Yönetimi, Türk Dili ve Edebiyatı, Arşivcilik, Kütüphanecilik lisans programlarından mezun olmak.

SINAVA GİRİŞ ŞARTLARI:

Sınava girebilmek için;

1) İletişim Görevlisi kadrosuna başvuracak adayların 2012 yılında, diğer kadrolara başvuracak adayların ise 2014 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS), tabloda belirtilen puan türlerinden 80 (seksen) ve üzeri puan almış olmak ve en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere yapılan sıralamada, atama yapılacak kadro sayısının 5 (beş) katı aday arasına girmiş olmak (son sıradaki aday ile aynı puana sahip olan adaylar da sınava kabul edilecektir),

2) Tabloda belirtilen öğretim kurumlarının birinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen, yurt içi ve yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,

3) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak gerekir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1)Diploma veya geçici mezuniyet belgesinin ya da yurt içi veya yurt dışındaki öğretim kurumlarına ait diploma denklik belgesinin fotokopisi,

2) Avukat kadrosuna başvuru yapan adaylar için avukatlık ruhsatının fotokopisi,

3)Programcı kadrosuna başvuru yapan adaylar için bilgisayar programcılığı eğitimi aldığını veya Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı veya Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı kurslardan ya da yükseköğrenim kurumlarından alınmış Bilgisayar Programcısı Sertifikasına sahip olduğunu ve en az 2 programlama dili bildiğini gösteren belgelerin fotokopisi ile İngilizce dil bilgisini gösteren belgenin (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az “D” düzeyinde veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen diğer yabancı dil sınavlarından bu puana denk puan alındığını gösterir belge) fotokopisi,

4) İlgili KPSS sonuç belgesinin fotokopisi ya da bilgisayar çıktısı,

5) Son altı ay içinde çekilmiş 4,5 X 6 ebadında 2 adet fotoğraf,

6) Sınav Başvuru Formu.

BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ:

Başvurular 08 Eylül 2014 tarihinde başlayacak olup, 19 Eylül 2014 tarihi mesai bitiminde sona erecektir.

Adayların; sınava katılabilmek için Kurumun resmi internet sitesinde (www.ihale.gov.tr) yer alan “Kamu İhale Kurumu 2014 Yılı Açıktan Atama Giriş Sınavı” modülü içindeki “Sınav Başvuru Formunu” elektronik ortamda eksiksiz olarak doldurduktan sonra, formun çıktısını imzalamak suretiyle yukarıda belirtilen belgelerle birlikte, “Kamu İhale Kurumu İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı Mevlana Bulvarı (Konya Yolu) No: 18606520 Balgat/Ankara” adresine şahsen veya posta yoluyla başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Belirtilen gün ve saate kadar Kuruma ulaşmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

SINAV YERİ:

Sınav; sözlü giriş sınavı olarak, Kurumumuzun Mevlana Bulvarı (Konya Yolu) No:186 Balgat/Ankara adresindeki hizmet binasında yapılacaktır.

Sınava katılmaya hak kazanan adaylar ile adayların sınava gireceği tarih ve saate ilişkin bilgiler, Kurumun www.ihale.gov.tr internet sitesinden ilan edilecektir.

SINAV GİRİŞ BELGESİ:

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar Sınav Giriş Belgelerini, Kurumun resmi internet sitesinde yer alan “Kamu İhale Kurumu 2014 Yılı Açıktan Atama Giriş Sınavı” modülünden temin edecektir. Adaylara ayrıca Sınav Giriş Belgesi gönderilmeyecek olup, sözlü sınavın yapılacağı adres, tarih ve sınav saatlerine ilişkin bilgilere bu belgede yer verilecektir.

Adayların sınav esnasında, Sınav Giriş Belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı özel bir kimlik belgesini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Bu belgeleri bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

SINAV KONULARI:

Sözlü sınav, adayların başvurdukları KPSS puan türü muhtevasında bulunan konular ve/veya eğitim gördükleri alana ilişkin bilgi düzeyi, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, genel yetenek ve genel kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı yönlerinden değerlendirilerek ayrı ayrı puan verilmek suretiyle gerçekleştirilir.

Adayların sözlü sınavda başarılı sayılabilmeleri için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almaları gerekir.

SINAV SONUCU:

Sınav başarı puanı; sözlü sınavda başarılı olan adayın sözlü sınav puanının %50’si ve KPSS puanının %50’si dikkate alınmak suretiyle belirlenir.

Bu şekilde hesaplanan puanların ortalaması genel başarı sırasını belirler ve en yüksek ortalamadan başlayarak boş kadro sayısı kadar aday, giriş sınavını başarmış sayılır. Sınavda yedek liste ilan edilmeyecektir.

Sınav başvurusu ve/veya atama aşamasında yanlış bilgi, beyan ve sahte belge vererek ya da belgelerde tahrifat, silinti ve kazıntı yapmak suretiyle Kurumu yanıltanlar hakkında, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulur. Kurumu yanıltanlar kamu görevlisi ise bu durum ayrıca çalıştıkları kurumlara da bildirilir.

İlan olunur.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Telefon: (312) 218 48 43

Faks: (312) 218 48 83

Not: Sınava ilişkin ilgililere duyurulması gerekli görülen bilgilendirmeler, Kurumun www.ihale.gov.tr internet sitesinden yapılacaktır. Bunun dışında adaylara şahsen veya telefonla ayrıca bir bildirim yapılmayacaktır.

Bu ilan 15 Ağustos 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanmıştır.