×

KPSS alımlarında artık neden Arşiv Memurları alınmıyor?

Bir meslektaşımız BİMER’den “Neden son alımlarda arşiv memuru alınmadığına dair” bilgi talebinde bulunmuştur; sorulan bu soruya verilen cevap şöyledir: “İlgi elektronik posta bilgi edinme başvurunuz incelenmiştir. Kamu kurum ve kuruluşları, hizmetin daha etkin ve hızlı bir şekilde yürütülmesi amacıyla kamu yararı ve hizmet gerekleri de gözetilerek kurumun geleceğe yönelik nitelikli personel istihdamını sağlamak için hizmet ihtiyaçları ve mevcut kadroları çerçevesinde KPSS nitelik kod kılavuzunda belirtilen hususları da dikkate almak suretiyle öğrenime ilişkin koşulları belirleme yetkisine sahiptirler. Kurumumuzda 657 sayılı DMK’nun 4 üncü maddesinin (A) bendi kapsamında istihdam edilecek devlet memuru alımları, ÖSYM Başkanlığı tarafından KPSS (B) grubu puanları esas alınmak suretiyle Maliye Bakanlığının izni ve Devlet Personel Başkanlığının belirlemiş olduğu kontenjan ile sınırlı sayıdaki personel Genel Müdürlüğümüzde hizmetine ihtiyaç duyulan unvan ve kodlardan doğrudan yapılacak merkezi yerleştirme ile yapabilmektedir. Bilgilerinizi rica ederim.”

Yukarıdaki gelen cevap incelendiğinde sorulan soruya net bir cevap verilmediği görülmektedir; BİMER’in cevabı, “bir kuruma nasıl kadro açılır, hangi aşamalardan geçer” sorusuna verilen bir cevap olarak değerlendirilmelidir, bilgilerinize.

3 yorum

comments user
Arşivci

Yasa ne zaman onaylancak inşallah arsiv memurlarinida düşünürler

comments user
Ali

Bir dilekçe ile arşiv memurlarını tapu kadastroda bilgisayar işletmeni yapacaklar ve gih olan bu memurlar ileride kütüphaneci kadrosunu tüsaktan sonra almak için tekrar görevde yükselme sınavına girmeleri gerekecek.Tapu gibi kurumlar artık bby mezunu çok az alır,hatta belki hiç almaz. 10 yılda 400 kişi muhafakat davası açmış bir kuruma, adamlar artık kendi hatalarından dolayı bıkmışlar ve sorunu kökten çözmüşler.

comments user
faruk

tatminkar bir cevap olmuş, sağolsunlar!