×

KPSS-2014-1 Atamasında Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Yerleşen Adaylara İlişkin Duyuru

ÖSYM Tarafından KPSS-2014-1 Merkezi Yerleştirme Sonuçlarına Göre Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Yerleştirilen Adaylara İlişkin Duyuru genel açıklama :

1.   Her adayın, aşağıda belirtilen form dilekçe ve belgeleri en geç 23/07/2014 tarihi mesai bitimine kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı Atatürk Bulvarı No: 29 Opera/Ankara adresine getirerek şahsen, şahsen müracaatta bulunamayanların yakınları vasıtasıyla, müracaat etmeleri gerekmektedir. Posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

2. Belgelerin son altı ay içerisinde alınmış olması gerekmektedir. (Adli sicil belgesinin 08/07/2014 tarihi veya sonrasına ait olması)

3. Herhangi bir kamu kuruluşunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur statüsünde çalışan personelin görev yaptıkları kurumu (teknik unvana yerleşenlerin “sağlığım seyahate ve arazide çalışmaya elverişlidir” ibaresinin de yer aldığı) belirtir dilekçe ile (KPSS Sonuç Belgesi (İnternet Çıktısı), 2014/1 – KPSS ÖSYM Yerleştirme Sonuç Belgesi (İnternet Çıktısı), diploma veya geçici mezuniyet belgesinin birer fotokopisini de ekleyerek) başvurmaları yeterli olacaktır.

4. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklerden herhangi birisine sahip olmayan veya gerekli belgeleri birinci maddede belirtilen süre içinde belirtilen adrese teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

5. Herhangi bir kamu kuruluşunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak memur statüsünde çalışırken görev yaptıkları kurumdan çekilmiş sayılma ya da istifa suretiyle ayrılanların anılan Kanunun 97 nci maddesinde belirtilen süreler geçmeden Devlet memurluğuna atanmaları mümkün bulunmamaktadır. Bu durumda olanların başvuruları esnasında bu hususu bildirmeleri gerekmektedir.

Ayrıca, aynı Kanunun 125(E) maddesine göre Devlet memurluğundan çıkarma cezası alanların Devlet memurluğuna atanmaları mümkün bulunmamaktadır.

6. 2014/1 merkezi yerleştirme işlemlerine katılarak Bakanlığımız emrine yerleştirilen ancak askerde olan veya asker sayılan adayların aşağıda getirilmesi gereken belgeler ile birlikte askerde olduklarına dair bir dilekçe sunmaları ve atanmalarına engel başka bir husus bulunmaması halinde askerliklerinin bitiminin ardından atamaları yapılabilecektir. Adaylar, askerlik görevini yaptıkları yerden alacakları asker olduklarına dair belgeyi de dilekçelerine ekleyeceklerdir.

7. Gerçeğe aykırı belge verdiği veya beyanda bulunduğu tespit edilenlerin atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış ise iptal edilir, bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanır.

8. Bu duyuru ilgilisine tebligat niteliğinde olup, ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

9. Ayrıntılı Bilgi İçin İrtibat:

İlknur AKTÜRK : 0312 309 08 50/2134

Mustafa GENÇ    : 0312 309 08 50/2101

     GETİRİLECEK BELGELER

  1. KPSS Sonuç Belgesi (İnternet Çıktısı),
  2. 2014/1 – KPSS ÖSYM Yerleştirme Sonuç Belgesi (İnternet Çıktısı),
  3. Diploma veya geçici mezuniyet belgesinin onaylı örneği, (*)
  4. Avukat kadrosu için avukat ruhsatnamesinin onaylı örneği, (*) (Adayların avukatlık ruhsatnamesine yerleştirme işlemlerinin son günü (02/07/2014) itibariyle sahip olmaları gerekmektedir. Aksi halde yerleştirmeleri yapılsa dahi atamaları yapılmayacaktır.)
  5. Son 5 yıl içerisinde alınmış KPDS/YDS Sonuç Belgesi veya KPSS-2014/1 Tercih Kılavuzunda yer alan sınav türü ve seviyesinde belge (Nitelikleri arasında, KPDS/YDS En Az …seviyesinde dil bilmek, yer alanlar)
  6. Yerleşim Yeri Belgesi (Aslı),
  7. Nüfus Cüzdanının onaylı örneği,
  8. (*)Sağlık Raporu (Asıl),
    (Hastanelerden veya Aile Sağlığı Merkezlerinden ya da Ortak Sağlık Güvenlik Birimlerinden   (OSGB)),
  9. 08/07/2014 tarihi veya sonrası itibariyle alınan Adli Sicil Belgesi (İnternet Çıktısı),
  10. Erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesinin onaylı örneği, (*)
  11. 6 adet vesikalık fotoğraf,
  12. Mal Bildirimi (İndirmek için tıklayınız). (İki sayfa olan Mal Bildirimi arkalı önlü olarak tek yaprakta doldurulacaktır.)
  13. Form Dilekçe (İndirmek için tıklayınız),
  14. Form Dilekçe (Askerde olanlar) (İndirmek için tıklayınız),
  15. Form Dilekçe (657 sayılı Kanuna tabi olarak çalışanlar) (İndirmek için tıklayınız)

(*) Yukarıda (3), (4), (7) ve (10) numaralı sıralarda yer alan belgelerin fotokopileri, aslı ibraz edilmek kaydıyla, yerleştirilenlerin halen bulunduğu yerdeki Bakanlığımız birimlerince veya Personel Dairesi Başkanlığınca onaylanabilecektir.

Ancak, Bakanlığımız birimlerince yapılacak onay işleminde, onaylayan görevlinin adı-soyadı ve unvanı, onay tarihi, aslının aynıdır ibaresi ile okunaklı birim mühür baskısının bulunması gerekmektedir.

Kaynak: http://pdb.kulturturizm.gov.tr

9 yorum

comments user
Gmze

Lütfen yerleşenlere soruyorum cevap verebilir mîsinîz? Kültür Bakanlığı kütüphaneci alımında atanan adaylardan yds veya 5yıl içerisindeki sınavlardan birinin yabancı dil puanı îstiyor mu? Lütfen birisi cvp versin 🙁

comments user
esma

iyi akşamlar herkese.. sağlık raporunda öyle burdan veya ordan olacak diye bi sıkınttı çıkarmıyolarmış sanırsam sağlık ocağından da olabiliyomuş yani ben özel hastaneden aldım bi sıkıntı çıkacak diye korkmuştum ama hiç öyle sorun çıkarmamışlar

comments user
katip

aramıza katılan arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun dileklerimle
sağlık raporunu sağlık ocağından alıp verdim hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Öyle röntgen, kan tahlili vb şeylere gerek yok diye biliyorum

comments user
okan

@özgül

bende sağlık ocağından aldım..bir sorun olacağını sanmıyorum..yarın belgeleri teslim etmeye gideceğim..bir problem olursa bilgilendirme yaparım..

comments user
Özgül

Ben saglik raporunu saglik ocagindan aldim verem Dispanseri ndn röntgen, bakildi kan tahlili filan yapilmadi.bi sıkıntı cikar mi acaba?saglik ocagindan alan var mi raporu?

comments user
esma

sağolun..

comments user
##mustafa

Arkadaşlar muhtarlığa gıdın.Oradan hem yerleşim yeri belgesini (ikametgah) hemde nufus cuzdanı onaylı ornegını alabılırsınız.Sağlık raporu ıcın bence devlet hastanesınden alın.İşiniz sağlam olsun.

comments user
esma

yerleşim yeri belgesi hakkında bilgisi olan var mı gerçekten arkadaşlar ayrıyetten bu sağlık raporunu OSGB olan özel hastenelerden alabiliyo muyuz özel hastaneler çok ayrıntılı bir rapor vermiyor sanırsam kabul ederler mi ki

comments user
okan

“Yerleşim Yeri Belgesi (Aslı)” tam olarak anlamadım..ikametgah belgesinden mi bahsediyorlar..bu konuda bilgisi olan varmı..