×

2014-KPSS lisans kılavuzu yayımlandı

2014 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans düzeyinde, 5-6 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılacaktır. 2014-KPSS LİSANS sadece lisans (dört veya daha fazla yıllık yükseköğretim) programlarından mezun olanlar ile mezun olabilecek durumda bulunanlar içindir. Bir lisans programından 14 Mayıs 2014 tarihinden önce mezun olanlar, KPSS’ye lisans düzeyinden girmek zorundadır.

Sınava, lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir. Koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, KPSS’ye alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar.

Tüm adayların 2014-KPSS’nin Cumartesi Sabah oturumuna katılmaları zorunludur.

BAŞVURU SÜRESİ : 5-14 Mayıs 2014

SINAV TARİHİ : 5-6 Temmuz 2014

SINAV SAATİ : Sabah oturumları 09.30,  Öğleden sonra oturumları 14.00

KPSS SINAV ÜCRETİ : Sadece Cumartesi Sabah oturumuna girecek adaylar 40,00 TL;

Kılavuz için tıklayınız.

2012 KPSS sınav sonucuna göre son alımda (2014-1 Haziran Tercihinde) yararlanabileceğiniz puan sıralamaları için tıklayınız; siz de puanınızı burada yer alan talimatlara göre gönderiniz ve tabloda sizin de puanınız yer alsın

23 yorum

comments user
eeddaa

Buarada en son tapuda acilan kadrolarda 57 puanla bile arsiv nemuru alimi olmus ve arsiv memuru icin acilan kadro 30 kutuphanecilik icinse 113 kadro acilmis. Insallah bundan ax olmax fazla olur

comments user
eeddaa

Katip cok tesekkur ediyorum. Oyle telasli ve heyecanliyimki fikir almaya ihtiyacim var. Bbyhaber dahilinde duzenlenen atanan puanlarin son puani 64.56. Bu haziran atamasinda eger olursa esim ve benim icin harika olacak. Tek merakim 62.86 dan daha yuksek sahislar tercihlerini ne sekilde yapacaklar acaba??

comments user
katip

sevgili eeddaa şansın oldukça yüksek 2010/1 kpss tapu arşiv taban puanlarına(son atama ) bakarak aşağı yukarı bir fikir sahibi olabilirsin umarım istediğin gibi olur

comments user
eeddaa

Benim soruma neden kimse cvp vermiyor. 🙁

comments user
ayşe

tapu arşiv çalışanları için son durum ne olacak,teknik kadro ile arşiv memurlarının durumu düzelecek mi fuar bey

comments user
Fuat

Can bey,

http://www.bbyhaber.com/bby/2014/05/09/kultur-bakanligi-tusak-kanun-tasarisi-taslagi/

http://blog.kutuphaneci.org.tr/

adreslerini takip edelim ve fikirlerimizi dürüstçe, mertçe, aldığımız her bilgiyi paylaşarak bağlantıda olalım..

comments user
esma

@yasemin
merhaba yasemin inş ben de th kadro istiyorum gelir mi bilmiyorum biliyosun sayının bu atama için düşük olacağı söyleniyor o yüzden tereddütlüyüm… ben tercihlerimi ilk olrak istanbul ve th kadroları düşünüyorum ama puanlar yüksek olur o yüzden gih ve tapu da her halükarda yazarım.Tabi yine şehir dışından da baya yazarım gih de olsa riske atmasam iyi olur çünkü yeni sınav için pek çalıştığım söylenilmez

comments user
can

Bilgilendirme için teşekkür ederim Fuat Bey.. Bir kaç sorum daha olacaktı. Bahsi geçen tasarı meclise gelirse, madde madde mi oylanacak? Şayet böyle olursa, bizimle ilgili maddenin reddedilme riski var mıdır? Ve çok tepki çeken bu hazırlığın meclise ne zaman gelmesi bekleniyor?

comments user
yasemin

Esma merhaba 71 puan ile th kadro gelir sana fakat senin altında bir puanım olduğu için sormak istiyorum gihler ile tapuyu yazmayı düşünüyor musun?

comments user
esma

Teşekkür ederim Can bey bilgilendirmeniz için

comments user
Fuat

Can bey,

yasayı dikkatli okuyunca madde şudur.

1) 36 ncı maddesinin “Ortak Hükümler” başlıklı bölümünün (A) fıkrasının (11) numaralı bendine “Kültür ve Turizm Uzman Yardımcıları,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Sanat Kurumu Uzman Yardımcıları,” ibaresi ile “Kültür ve Turizm Uzmanlığına,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Sanat Kurumu Uzmanlığına,” ibaresi; aynı maddenin “II- Teknik Hizmetler Sınıfı” bendine “mimar” ibaresinden sonra gelmek üzere “arkeolog, müze araştırmacısı, kütüphaneci, folklor araştırmacısı, arşivci, kitap pataloğu, sosyolog,” ibareleri,
2) 152 nci maddesinin “II– Tazminatlar” kısmının “A– Özel Hizmet Tazminatı”
bölümünün (ğ) bendine “Sağlık Uzmanları,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Sanat Kurumu
Uzmanları,” ibaresi, 3) Eki (I) sayılı Ek Gösterge Cetvelinin “I- Genel İdare Hizmetleri Sınıfı” bölümünün;
(d) bendine “Genel Müdürler,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Türkiye Sanat Kurumu
Genel Sekreteri,” ibaresi, aynı bölümün (f) bendine “GAP İdaresi Başkan Yardımcısı,”
ibaresinden sonra gelmek üzere “Türkiye Sanat Kurumu Genel Sekreter Yardımcısı,” ibaresi
ile aynı bölümün (g) bendine “Kültür ve Turizm Uzmanları,” ibaresinden sonra gelmek üzere
“Sanat Kurumu Uzmanları,” ibaresi; aynı cetvelin “II- Teknik Hizmetler Sınıfı” başlıklı
bölümünün (a) bendine “mimar” ibaresinden sonra gelmek üzere “arkeolog, müze
araştırmacısı, kütüphaneci, folklor araştırmacısı, arşivci, kitap pataloğu, sosyolog” ibareleri..

Yani Mimar ile bendimiz aynı olacaktır. ARTIK A,B,C,D vs. bent ayrımı yoktur..

comments user
eeddaa3112

Arkadaslar benim puanim 62.86 yer ve kurum ayrimi olmadan tercih yapmayi istiyorum sizce tapuda kadro acarsa haziran atanmasinda sansim varm?

comments user
Can

@esma
2012 puanınız ile 2014’ün ilk atamasında yerleşme şansınız vardır.
Bir arkadaşım 2010 puanı ile 2012 haziran’da atandı. Yani endişeniz olmasın. Aldığınız puan ile 4 kez tercih hakkınız olacaktır. Sınava hangi yıl girerseniz girin (bizim durumumuzda) 1. ve 3. tercihler kasım 2. ve 4. (KPSS puanınız ile atanmadığınız takdirde – alınan puan için ) tercihler haziran sonu temmuz başına denk gelir.. (tarihler 1 hafta 10 gün öne gelebilir ya da ileri gidebilir ancak bunun tercih yapma hakkınız ile olumsuz bir alakası yoktur)

comments user
arsivci

Peki tapu kadastro müdürlüklerinde arsiv memuru olarak calisanlar th sinifina gecirildiginde(sadece hayal) arsivci kadrosu verildiginde ayni yasa gecerli olacak mi

comments user
esma

Benm sorumun cevabını da bilen yok mu acaba ? 🙂

comments user
nüans

Merhaba arkadaşlar.Başvuruyu ne şekilde yapıyoruz.Başvuruda bulunan arkadaş var mı acaba.Bu klavuz ilk defa sinava gireceklere göre ayarlanmış galiba.Nasıl bi yol izliyoruz.yardımcı olursanız sevinirim..

comments user
Can

Maddi olarak tatmin edici gözüküyor. Ancak bu kadar artış olacağına emin miyiz? bildiğim ve anladığım kadarıyla arkeologlar ile aynı maaşı alacağız ve yine bildiğim kadarıyla ki kesinlikle doğru olduğunu iddaa etmiyorum, 2500 civarı alıyorlar..?

comments user
Fuat

Maaşlarımızda Artış

8/1 2.987,66 TL ile başlangıç olacaktır.
25 yıl sonra, 1/4 3.402,65 TL ile emekli olabilecektir.
Emekli Maaşıda 2000 tl üzerinde olacaktır.

Manevi olarak mesleğimiz artık, Kariyer Meslekler arasında alınacaktır.. Takdir sizindir..

comments user
Can

Merhabalar. Bahsi geçen kanun geçerse, th sınıfı için maddi ve manevi olarak ne getiri sağlayacaktır acaba?

comments user
sblnt2401

Fuat Bey Kanun Tasarısı bu haliyle çıkacak olursa kazanımlarımız çok güzel olacak. Bu tasarıya sanatçılar şiddetle karşı çıkmakta ve gösteriler düzenlemekte. Tiyatroların ve devlet sanatçılığının biteceğini söylemekteler. Ne kadar doğru bilemem tabi ki ama eğer dedikleri gibi ise bir taraf kazanırken diğer tarafın kaybetmesi pek adil olmaz diye düşünmekteyim. Bu tasarı 30 mart 2014 tarihinde revize edilerek güncellendi diye biliyorum. Siz bu tasarı hakkında daha fazla bilgiye sahipseniz bizi bilgilendirmenizi rica ederiz.

comments user
Fuat

http://www.kultur.gov.tr/TR,93716/tusak-kanun-tasarisi-taslagi.html

Tusak kanun taslağı hakkında, Kütüphaneci olarak tebrik ediyorum.
Müze araştırmacıları, kütüphaneciler, sosyologlar, arkeologlar v.s. hak ettikleri maaş, meslek
koşulları, idari haklar v.s. kavuşacaklardır. Artık Kütüphanecilerde Uzman Personel olarak görülüp, saygı duyulacaklardır.
Bizimde İktisadi İdari Bilimlerden A Grubu Kariyer Uzmanları gibi uzman olma Haklarımız vardır. Ama yıllardır göz ardı ediliyordu.
Tebrikler.

comments user
Ali

Tüsak yasasıyla ilgili haberleride bir kere yayınlarsanız, genç kütüphanecilerde bilgileneceklerdir.

comments user
esma

Ben 2012 kpss ye girdim 71 puan aldım ne olur ne olmaz diye bu sınava da gircem ama puanımın bu son atamalardan önce yanıp yanmadığını merak ediyorum malum atamalardan bi kaç gün sonra hemen sınav bu konuda beni birisi bilgilendirebilirse memnun olurum