×

ANKOSLink 2014 Konferansı-18-20 Nisan 2014,Antalya

18-20  Nisan 2014 tarihleri arasında Antalya Maritim Kongre Merkezi’nde ANKOSLink 2014 Konferansı gerçekleştirilecektir. Açık erişim, koleksiyon paylaşımı, büyük ölçekli veriler, mekan ve depo paylaşımı, yanlış dijitalleştirme, Google Scholar gibi başlıkların öne çıkacağı ANKOSLink 2014’te; paneller, seminerler, firma sunumlarının yer alacağı zengin içerikli bir program sunulması hedefleniyor.

Kayıt için tıklayınız  –> DİKKAT: ANKOS Üyesi olan kurumlardan katılacakların, “ANKOS Üye Katılımcı kategorisini” seçerek kayıt işlemlerini gerçekleştirmesi gereklidir. (Kayıtlar İçin Son Tarih : 01 Nisan 2014)

ANKOS Başkanı Ertuğrul Çimen’in Mesajı:

2012 yılının son çeyreğinde bir sonraki yıl gerçekleşecek ANKOS yıllık toplantısı için hazırlıklara başladığımızda tüm Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımla, yaşanan küresel gelişmeleri fırsata dönüştürebileceğimiz yeni bir kurgu ve yeni bir format üzerinde çalışılması konusunda hemfikir olduk. Alınan bu karar, bir idealin peşinden koşmak, çok çalışmak anlamına gelmekle birlikte pek çok riski de üstlenmemizi zorunlu kılıyordu. Bu süreçte, üyelerimizden ve diğer paydaşlarımızdan gelen talepler, atacağımız adımda yanımızda olacaklarını ifade ederek bizleri teşvik eden yayınevleri ve aracı firmalar en önemli itici gücümüz oldular.

Uzun soluklu bir çalışmanın yapıldığı, yüzlerce saatlik mesainin harcandığı, binlerce elektronik posta mesajının gönderildiği bu sürecin ardından yeni adıyla ve formatıyla gerçekleştirilen ANKOSLink 2013 Konferansı sonrasında aldığımız geribildirimler atılan bu ilk adımda bazı eksiklerine rağmen hedeflediğimiz amaca önemli ölçüde ulaştığımızı ortaya koymuştur.

Elbette bu yola çıktığımızda var olanın değiştirilmesinin zor olduğunu bildiğimiz kadar yeni yapılanın sürdürülebilir olmasının öneminin de farkındaydık. ANKOSLink 2013 Konferansı ile ilk adımı attık, bundan sonra başarılı olunan bu formatın kalıcı ve sürdürülebilir olmasını sağlayacak adımları atacağız. Bu bağlamda, 18 – 20 Nisan 2014 tarihlerinde Maritim Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan ANKOSLink 2014 Konferansı’nın hazırlık çalışmalarına Temmuz 2013’te başladık. 2013 yılında edindiğimiz tecrübe ışığında web ara yüzünde, konferans programında, sunumların yapılacağı alanlarda gerçekleştireceğimiz iyileştirmeler için ilgili arkadaşlarım yoğun bir çalışma yürütüyorlar.

Geçtiğimiz yıl deklere ettiğimiz üzere ANKOSLink konferanslarının bölgesel – uluslararası ölçekli bir yapıya kavuşması için de yoğun tanıtım – iletişim faaliyetleri devam ediyor, 2014 yılında gerçekleşecek olan konferansa bölge ülkelerindeki meslektaşlarımızın çok daha fazla katılım sağlayacaklarını tahmin ediyorum.

ANKOSLink 2014 Konferansı’nın akademik içeriğinde tüm katılımcıların ilgisini çekecek başlıklar olacak. Açık erişim, paylaşılan koleksiyonlar, büyük ölçekli veriler, paylaşılan mekanlar ve depolar, yanlış dijitalleştirme, Google Scholar ANKOSLink 2014 Konferansı’nda ele alınacak konu başlıklarından bazıları. ANKOSLink 2014 konferansında yukarıda yer alan konuları yine Türkiye’den ve diğer ülkelerden gelecek davetli konuşmacılar ve konu uzmanları ile değerlendirecek ve tüm yönleri ile tartışacağız.

ANKOSLink 2014 konferansının tüm katılımcılar için verimli olmasını diliyor, bu organizasyonun gerçekleşmesi için emek veren, birlikte çalışmaktan onur duyduğum başta Yönetim Kurulu üyeleri olmak üzere tüm ANKOS gönüllülerine en içten teşekkürlerimi sunuyorum.

Saygılarımla,
Ertuğrul Çimen
ANKOS Başkanı