×

Kitap okumaya vakit ayırın-Manavgat

Antalya’nın Manavgat ilçesinde yaşayan yerleşik yabancılar ile bir kitapeviKitap okumaya vakit ayırın‘ kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında yerleşik yabancılar okudukları kitapları kitapevine teslim ederek, başkalarında okumasını teşvik ediyor. İki hafta içinde başlayan kampanya çerçevesinde kitapevinde 2 bin kitap birikti. Yerleşik yabancılar hergün en az 2 saatlerini kitap okumaya ayırdıklarını ifade ettiler.

Manavgat Çetin Kitap Evi sahibi Devrim Çetin, kampanya ile toplumda 7’den 70’ye kitap okuma alışkanlığı kazanma ve kitap okumaya vakit ayırmayı sağlamak olduğunu söyledi. Kitap okuma etkinliğine en fazla turizm şehrinde yerleşik yaşayan Alman, Rus, İngiliz, Belçika, Norveç, İsveç, Hollanda, Danimarka, Finlandiya, Avusturya ve Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) ülke vatandaşlarının gösterdiğini aktaran Çetin, özellikle Almanların okudukları kitapları kitapevine getirme, kitap okumaya teşvik etme ve günlük ortalama 5 saate yakın kitap okumalarının takdire şayan olduğunu kaydetti.

Çetin, “Maalesef gün içerisinde çoğu zaman çok gereksiz işlere vakit ayırıyoruz. Çoğu zaman televizyon ekranı başında saatlerce oturarak vakit öldürüyoruz. Yine insan hayatına bir anlam katmayan gereksiz oyunlarla saatlerce masada oturarak değerli vaktimizi israf ediyoruz. İş kitap okumaya gelince bin bir türlü mazeret üretiyoruz. Kitap okumaya en güzel örnek Manavgat’ta okuyan yerleşik yabancılar. Yerleşik yabancılar kitap okumaya vakit ayırıyorlar.” ifadesini kullandı.

Manavgat Side’de yerleşik yaşayan Alman Maria Tnsety, günlük ortalama 3 saat kitap okuduğunu söyledi. 8 yaşından itibaren düzenli bir şekilde kitap okuma alışkanlığı olduğunu anlatan Tnsety, evlerinde eşi ve 2 çocuğu ile birlikte günlük en az bir saat topluca kitap okuduklarını kaydetti. Okuduğu kitapları başkalarından okuması için kitapevine getirdiğini aktaran Tnsety, kitapevinin başlattığı kampanyayı anlamlı bulduğu için yürekten desteklediğini ifade etti.

Emekli diş hekimi Hans Panztety ise 55 yıldır düzenli bir şekilde kitap okuduğunu, günlük 2 saat kitap okumadan uyumadığını söyledi. Panztety, sözlerini şöyle tamamladı: “Dünyada en güzel eylem kitap okuma. Kitap okumayı seviyorum. Günlük 2 saat kitap okumadan yatağıma girmiyorum.”

Kaynak:http://www.cihan.com.tr/