×

KPSS-2013/2 Atamasında Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Yerleşen Adaylara İlişkin Duyuru

ÖSYM Tarafından KPSS-2013/2 Merkezi Yerleştirme Sonuçlarına Göre Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Yerleştirilen Adaylara İlişkin Duyuru genel açıklama :

1. Her adayın aşağıda belirtilen belgeleri en geç 16/12/2012 tarihi mesai bitimine kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı Atatürk Bulvarı No: 29 Opera/Ankara adresine getirerek şahsen, şahsen müracaatta bulunamayanların yakınları vasıtasıyla, müracaat etmeleri gerekmektedir. Posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

2. Belgelerin son altı ay içerisinde alınmış olması gerekmektedir. (Adli sicil belgesinin 29/11/2013 tarihi veya sonrasına ait olması.)

3. Herhangi bir kamu kuruluşunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur statüsünde çalışan personelin görev yaptıkları kurumu belirtir (teknik unvana yerleşenlerin “sağlığım seyahate ve arazide çalışmaya elverişlidir” ibaresinin de yer aldığı) dilekçe ile (KPSS Sonuç Belgesi (İnternet Çıktısı), 2013/2 – KPSS ÖSYM Yerleştirme Sonuç Belgesi (İnternet Çıktısı), diploma veya geçici mezuniyet belgesinin birer fotokopisini de ekleyerek) başvurmaları yeterli olacaktır.

4. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklerden herhangi birisine sahip olmayan veya gerekli belgeleri birinci maddede belirtilen süre içinde belirtilen adrese teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

5. Herhangi bir kamu kuruluşunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak memur statüsünde çalışırken görev yaptıkları kurumdan çekilmiş sayılma ya da istifa suretiyle ayrılanların anılan Kanunun 97 nci maddesinde belirtilen süreler geçmeden Devlet memurluğuna atanmaları mümkün bulunmamaktadır. Bu durumda olanların başvuruları esnasında bu hususu bildirmeleri gerekmektedir.Ayrıca, aynı Kanunun 125(E) maddesine göre Devlet memurluğundan çıkarma cezası alanların Devlet memurluğuna atanmaları mümkün bulunmamaktadır.

6. Gerçeğe aykırı belge verdiği veya beyanda bulunduğu tespit edilenlerin atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış ise iptal edilir, bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanır.

7. Bu duyuru ilgilisine tebligat niteliğinde olup, ayrıca adreslere tebligat yapılmayacaktır.

8. Ayrıntılı Bilgi İçin İrtibat:    

İlknur AKTÜRK : 0312 311 20 61,

Mustafa GENÇ    : 0312 312 49 05

GETİRİLECEK BELGELER

  1. KPSS Sonuç Belgesi (İnternet Çıktısı),
  2. 2013/2 – KPSS ÖSYM Yerleştirme Sonuç Belgesi (İnternet Çıktısı),
  3. Diploma veya geçici mezuniyet belgesinin onaylı örneği, (*)
  4. Avukat kadrosu için avukat ruhsatnamesinin onaylı örneği, (*)
  5. Yerleşim Yeri Belgesi (Aslı),
  6. Nüfus Cüzdanının onaylı örneği, (*)
  7. Sağlık Raporu (Asıl), (Hastanelerden veya Aile Sağlığı Merkezlerinden ya da Ortak Sağlık Güvenlik Birimlerinden  (OSGB)),
  8. 29/11/2013 tarihi veya sonrası itibariyle alınan Adli Sicil Belgesi (İnternet Çıktısı),
  9. Erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesinin onaylı örneği, (*)
  10. 6 adet vesikalık fotoğraf,
  11. Mal Bildirimi (İndirmek için tıklayınız). (İki sayfa olan Mal Bildirimi arkalı önlü olarak tek yaprakta doldurulacaktır.)
  12. Form Dilekçe (İndirmek için tıklayınız).

(*) Yukarıda (3), (4), (6) ve (9) numaralı sıralarda yer alan belgelerin fotokopileri, aslı ibraz edilmek kaydıyla, yerleştirilenlerin halen bulunduğu yerdeki Bakanlığımız birimlerince veya Personel Dairesi Başkanlığıncaonaylanabilecektir.

Ancak, Bakanlığımız birimlerince yapılacak onay işleminde, onaylayan görevlinin adı-soyadı ve unvanı, onay tarihi, aslının aynıdır ibaresi ile okunaklı birim mühür baskısının bulunması gerekmektedir.

Kaynak: http://pdb.kulturturizm.gov.tr

6 yorum

comments user
katip

yapılıyor(du) 2012 ataması için söylorum

comments user
serhathakeri

tşk ederim ..yeni yılınız kutlu olsun sizin de sağlıcakla kalın..en kısa zamanda başlatırlar umarım..

comments user
sblnt2401

Değerli arkadaşlar merhabalar. Kültür bakanlığına atananlar 6 Ocaktan sonra büyük ihtimal iş başı yapılacak. Herhangi bir güvenlik soruşturması yok bildiğim kadarı ile.
Bu arada yeni yılın tüm meslektaşlarıma hayırlı olmasını dilerim.

comments user
serhathakeri

güvenlik soruşturması yapılıyor mu acaba bilgisi olan var mı

comments user
Hcttp

Bugün bakanligi aradim atama sonuclari icin ve 6 Ocak’tan once aramayin dedilerr :((

comments user
Can

Tebligatlar konusunda bilgisi olan arkadaş var mı acaba? Elden alabiliyor muyuz? Kurumu arayan var mı?