×

Kitap ve gazete zorunluluğu

Aydın Valiliği, kahvehane ve çay bahçesi işletmecilerine kitaplık ve günlük gazete bulundurmaları gerektiğine dair yazı gönderdi. Vali Erol Ayyıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 Ağustos 2005 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “İş yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik” kapsamında ruhsatlandırılan kahvehane, çay ve kır bahçesi gibi umuma açık mekanlarda günlük gazete bulundurma zorunluluğu getirildiğini belirtti. Yönetmelik çerçevesinde kahvehane ve çay bahçesi işletmecilerine kitap ve günlük gazete bulundurmaları gerektiğine dair yazı gönderdiğini ifade eden Ayyıldız, şunları söyledi: “Birinci sınıf kahvehaneler, çay bahçeleri ve kır kahvelerinde en az 100 farklı kitabın yer aldığı kitaplık bulundurarak, ayrıca 2’si bölgesel veya yerel olmak üzere en az 5 farklı günlük gazete olacak.

İkinci sınıf kahvehanelerde en az 50 farklı kitabın yer aldığı kitaplık ve biri bölgesel veya yerel olmak üzere en az 3 farklı günlük gazete bulunacak. Üçüncü sınıf kahvehanelerde de 25 farklı kitabın yer aldığı kitaplık ve birisi bölgesel veya yerel olmak üzere en az 2 farklı günlük gazetenin vatandaşlarımızın hizmetine sunulmak üzere bulundurulması gerekmektedir.

Uygulamayla gazete ve kitap okuma oranlarının artırılmasını hedefliyoruz.” Vali Ayyıldız, vatandaşlara yönelik kültürel hizmetlerin sunulmasına vesile olması bakımından uygulamanın takibinin önem taşıdığını dile getirerek, Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Özel İdaresi, kaymakamlıklar, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ile Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığından yetkileri çerçevesinde uygulamayı takip etmeleri ricasında bulundu.

Kaynak: http://www.posta.com.tr/