×

Oyuncak Kütüphaneler Yıllık Toplantısı Adıyaman’da Yapıldı

2. Türkiye Oyuncak Kütüphaneleri yıllık toplantısı Adıyaman’da çeşitli illerden gelen katılımcılarla gerçekleştirildi. Adıyaman Şehit Cem Özgül İlkokulu salonunda gerçekleştirilen 2. Türkiye Oyuncak Kütüphaneleri yıllık toplantısına Uluslar arası Oyuncak Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Işıl Komalaj, çeşitli üniversitelerden ve çeşitli illerden halk kütüphane sorumluları katıldı.

İlki Marmara Üniversitesi’nde gerçekleştirilen toplantının ikincisinin gerçekleştirildiği Adıyaman’da Oyuncak Kütüphane Projesi’nde gelinen nokta ve projenin geliştirilmesi noktası yapılabilecekler konuşuldu.

Kalp Ankara Eğitim ve Gençlik Merkezi Derneği tarafından projeyle ilgili bilgi veren Uluslararası Oyuncak Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Işıl Komalaj, “Oyuncak Kütüphanesi’nin toplumun tüm kesimlerince kabul edilmiş bir yerel dayanışma ve sosyal sorumluluk projesidir. Özümsenen dahil etme politikası dolayısıyla ulaşılan her çocuğa oyun ve oyuncak kültürünü ulaştırmayı ve sosyal-ekonomik imkanları kısıtlı çocukların sosyal hayata dahil edilmesi amaçlanmaktadır. Projemizin temel işleyişi destekçilerimizin bağışları ile gelen oyuncakların hedef kitlemiz tarafından ödünç alınarak kullanılmasına dayanmaktadır. Toplanılan oyuncakların kullanıma elverişli hale getirilmesi, yaş gruplarına ayrılması ve listelenmesinin ardından kütüphanemizin raflarında yer almaktadır” dedi.

Kaynak: http://www.haberler.com/