×

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) BBY için açılan kadro sayısı-Son Başvuru-23 Temmuz 2013

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) BBY için açılan toplam araştırma görevlisi 6 kadro bulunmaktadır. ÖYP ile Araştırma Görevlisi Kadrosu açan üniversitelerin aranan özel ve genel şartları aşağıda belirtilmiştir. ÖYP araştırma görevlisi kadrolarına tercih işlemleri 17-23 Temmuz tarihleri arasında YÖK’ün internet sayfası üzerinden yapılacaktır.
Tercih Sonuçları–> 2013 ÖYP En büyük ve En küçük Puanları-Temmuz 2013

Üniversite/Fakülte/
Bölüm/Anabilim Dalı
Kadro Tipi Adet Özel Şartlar Son Başvuru
Tarihi
ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ—>İNSANİ BİLİMLER VE EDEBİYAT FAKÜLTESİ—>BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ—>DÖKÜMANTASYON VE ENFORMASYON ANABİLİM DALI ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ 1 BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ,LİSANS MEZUNU OLMAK VEYA İLGİLİ ANABİLİM DALINDA YÜKSEK LİSANS YAPIYOR OLMAK 23.07.2013
İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ—>SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLER FAKÜLTESİ—>BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ—>BİLGİ YÖNETİMİ VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ 1 BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ LİSANS MEZUNU OLMAK VEYA İLGİLİ ANABİLİM DALINDA YÜKSEK LİSANS YAPIYOR OLMAK 23.07.2013
İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ—>SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLER FAKÜLTESİ—>BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ—>KÜTÜPHANECİLİK ANABİLİM DALI ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ 1 BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ LİSANS MEZUNU OLMAK VEYA İLGİLİ ANABİLİM DALINDA YÜKSEK LİSANS YAPIYOR OLMAK 23.07.2013
İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ—>SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLER FAKÜLTESİ—>BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ—>ARŞİVCİLİK ANABİLİM DALI ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ 1 BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ LİSANS MEZUNU OLMAK VEYA İLGİLİ ANABİLİM DALINDA YÜKSEK LİSANS YAPIYOR OLMAK 23.07.2013
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ—>FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ—>BİLGİ BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ 1 FAKÜLTELERİN BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ MEZUNU OLMAK VEYA İLGİLİ ALANDA YÜKSEK LİSANS YAPIYOR OLMAK 23.07.2013
YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ—>İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ—>BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ 1 BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ,LİSANS MEZUNU OLMAK VEYA İLGİLİ ALANDA YÜKSEK LİSANS YAPIYOR OLMAK 23.07.2013

GENEL ŞARTLAR

1. 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak

2. 35 yaşından gün almamış olmak.

3. Araştırma görevlisi olarak çalışmasına engel olacak herhangi bir sağlık problemi bulunmamak

4. Atama yapılacak programın lisans eğitimine hangi alanda öğrenci alınıyorsa o alanda ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı)’den en az 70 (yetmiş) puan almış olmak. Ancak; • Özel yetenek sınavı ve yabancı dil puanı ile öğrenci alınan alanlara başvurularda herhangi bir puan türünden en az 70, • Eğitim Bilimleri Bölümüne (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık anabilim dalı hariç) yapılan başvurularda, adayların lisans öğreniminde mezun oldukları alandan en az 70, • Alan türü değişen programlardan mezun olanların, lisans eğitimine başladıkları puan türünden en az 70 puan almaları gerekmektedir.

5. Başkanlığımızca 17/07/2013-23/07/2013 tarihleri arasında yapılacak olan başvuru işlemlerinde, adaylar 2010 Güz ve sonrasında alınan ALES sonuçlarından birini kullanabileceklerdir

6. Adaylar başvurularını ÜDS/KPDS/YDS veya eşdeğerliliği ÖSYM tarafından belirlenen bir yabancı dil sınav sonucu ile yapabilmektedirler. Söz konusu Eşdeğerlilik Tablosuna http://www.osym.gov.tr/dosya/1-69111/h/yabanci-dil- esdegerlikleri-240413.pdf adresinden ulaşılabilmektedir. ÖYP Tercih Sistemin yabancı dil puan girişi bölümünde yukarıda adresi verilmiş tablo kullanılarak giriş yapılabilmektedir.

7. Adayların mezun oldukları üniversitenin mezuniyete esas not sistemi 4’lük veya 5’lik ise, mezuniyet notunun hesaplanmasında, Yükseköğretim Kurulu Kararıyla belirlenen 4’lük ve 5’lik not sisteminin 100’lük not sistemine eşdeğerliliği tablosunu esas almaları gerekmektedir. ÖYP Tercih Sisteminde eşdeğerlilik tablosunu kolayca kullanmanızı sağlayacak özellikler bulunmaktadır.

8. Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında, araştırma görevlisi kadrolarına başvuran adayların, yerleştirme işlemleri lisans genel not ortalamalarının %25’i ile Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavında (ALES) ilgili alanda alınan puanlarının %60’ı ve varsa yabancı dil puanlarının %15’i dikkate alınarak Başkanlığımızca merkezi sistemle gerçekleştirilecektir.

9. ÖYP araştırma görevlisi kadro ilanlarında belirtilen Yüksek Lisans’a ilişkin şartlarda; a. “İlgili anabilim dalında yüksek lisans yapıyor olmak” ifadesi, ilan edilen kadronun anabilim dalıdır. b. “İlgili bölümde yüksek lisans yapıyor olmak” ifadesi, ilan edilen kadronun bölümüdür. c. “İlgili alanda yüksek lisans yapıyor olmak” ifadesi, ilan edilen kadronun bölümüdür. d. Adayların Tezli Yüksek Lisans yapıyor olması gerekmektedir. (Tezsiz yüksek lisans yapmakta olan adayların, yerleşseler bile, atamaları yapılmayacaktır)

MUAFİYET

1. Doktorasını tamamlamış olanlar,

2. Yükseköğretim Kurumlarında öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarında çalışmakta olanlar,

3. Yükseköğretim Kurumlarında öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarında çalışmaktayken ayrılan öğretim elemanlarının çalışmakta oldukları kurumlarında veya başka yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarına başvurularında merkezi sınavdan (ALES) muaf olup, bu adayların yerleştirme işlemlerinde ALES puanı 70 olarak değerlendirmeye alınacaktır.

TERCİH YAPMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

ÖYP Kılavuzu için tıklayınız

46 yorum

comments user
Kadir

Harika puanlat, ozellikle yds

comments user
Demet

Teşekkür ederim Kadir Bey, sağolun çok. Elbette ki paylaşabilirim puanlarımı. Ales: 85.7 Yds: 90 Lisans Ortalaması: 3.53( 89)

comments user
erdinc

bayramdan sonra kontenjanlar açıklanır sanırım.

comments user
Kadir

Demet hanım öncelikle hayırlı olsun. Gerçekten takdirie şayan bir puan ortalamanız var. Bir sorum olacak, ales, dil ve lisans puanlarınızı bizlerle paylaşır mısınız?

comments user
Kadir

Oyp’liler için Yuksek lisans ve doktora basvurlari nezaman baslar?

comments user
Demet

Teşekkür ederim çok:) Size mail atarım aslında sormak istediğim sorular vardı evraklarla ilgili

comments user
erdinc

alacaerdinc.61@hotmail.com elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. Şimdiden aramıza hoş geldin 🙂 evraklarının 29 temmuz- 15 ağustos arası toplayıp ankara Ulus daki Ek Binamıza getirmelisin.

comments user
demet

:)Evet soylemistnz , tesekkur edrm cok.aslinda simdi yapmam.gerekenlre iliskin.sizden yardim alblrm erdinc bey

comments user
Kadir

Aslında akademisyen olmak için çok da yüksek puan değil bunlar, sadece yükselmiş okalar. 80nin altı düşük bir puan bence.

comments user
erdinc

ben demiştim 🙂 hayırlı uğurlu olsun

comments user
Ozan

Puanlar fena halde yükselmiş bizim bölümde.

comments user
sblnt

Değerli arkadaşlar merhaba. Genel kurmay başkanlığı İstanbul için 1 adet 8. dereceden kütüphaneci alacaktır erkek yada kadın başvurabilir. Herhangi bir kpss p3 taban puanı belirtilmemiştir. İlgilenen arkadaşalar ilgili sitelere bakabilir.

comments user
Demet

87 ile Yıldırım beyazit’a yerleştim arkadaşlar:)

comments user
Kadir

Nilay hanım kaçıncı tercihinizdi İzmir?

comments user
nilay

benim de 81 puanla izmir katip çelebi kütüphanecilik ana bilim dalı oldu arkadaşlar 🙂

comments user
erdinc

puanı 87 olan dicektim…

comments user
erdinc

puanı 8 olan arkadaş alır yıldırım beyazıtı arkadaşlar. 2013 ocatka bende yıldırım beyazıta atandım. sormak istediğiniz bir şey olursa bilgim elverdiği sürece yardımcı olmak isterim.

comments user
Demet

Yıldırım Beyazyıt oldu 🙂 87 puanla

comments user
Cinnamon

🙂

comments user
Kadir

Ever 30unda! Ankarayi unutalim 😉 ve diğer tercihlere konsantre olalım!!

comments user
Cinnamon

Sonuçlar merakla beklemekte. 30undamı açıklanacak ?

comments user
Cinnamon

80 benim

comments user
kadir

Moralinizi bozmak istemem ama bence puanlar cok yukselecek gibi, sizin puaniniz kac?

comments user
Cinnamon

Ankara hayal oldu desene:)acaba diğer iller kaç ile kapatır bu sene yerleşebilsek bir yerlere

comments user
Kadir

Açıldığı gibi kapanır çünkü 1 kişilik 😉 puanı 87 olan arkadaşlar var görmedin mi?

comments user
Cinnamon

Yıldırım Beyazit kaç ile kapatır acaba arkadaşlar? Tahmininiz var mı?

comments user
Crimsonlady

benimki 73 yıldırım beyazıt:D kötü oldu bu duurm:)

comments user
Kadir

Öyp puanım 84.3, ben de Yıldırım Beyazıt üniversitesini tercih ettim.

comments user
nilay

benim öyp ortalamam 81

comments user
Selva

Arkadaşlar Yıldırım Beyazıt Üniversitesini kimler yazmayı düşünüoyur puanlarınız nasıl benimki 83

comments user
demet

Benim puanim 87.100 ankara olur mu bilmiyorm

comments user
Ozan

Puanları paylaşalım arkadaşlar.

comments user
Crimsonlady

(Tamam buldum linkleri.)
Yalnız benim yüksek lisans kesin kayıt tarihim Eylül’de. ÖYP Tercih dönemine dahil olmadığı için Yüksek Lisans yapıyor olmak şartına uymadığımı okudum bir forumda. Peki Lisans mezunu olmak şartına uyuyorum bu durumda başvurabilir miyim?
Daha sonra da Ankara Üniversitesi’nde kesin kaydımı yaptırdığım üniversitede yüksek lisansıma devam edebilir miyim Yöke bildirip? Öyp ile başvuracağım üniversite devam edebilirsiniz demişti. Teşekkürler.

comments user
CRİMSONLADY

Öyp ile tercih yapacağım ama burada yazan hiç bir ilanı bulamıyorum!! Link varsa paylaşır mısınız??

comments user
Mesut

Arkadaşlar;

Aşağıdaki adrese girip toplu sözleşme taleplerimizi Kültür Sanat-SEN’e ulaştıralım…

http://kultursanatsen.org.tr/form/view.php?id=12899

TOPLU SÖZLEŞME TALEPLERİ İÇİN TIKLAYINIZ: http://www.bbyhaber.com/bby/2013/04/01/2013-toplu-sozlesme-gorusmelerinde-kutuphaneciler-ne-istiyor/

comments user
Ozan

Başka aday yok mu?

comments user
Ozan

Benim de dil puanı düşük. Öyp puanım 74.5’da kaldı maalesef. Şansım yok gibi ama yine de deneyeceğim.

comments user
Duygu

Arkadaşlar puanlarımızı paylaşalım mı burada?

comments user
Mehmet Yılmaz

Yok mu başka?

comments user
Mehmet Yılmaz

Benim öyp ortalamam 76.5
Yds yaktı beni 🙁

comments user
Murat

Arkadaşlar puanlarımızı paylaşalım. Bu şekilde kafamızda bir şeyler netleştirebiliriz. Benim Öyp puanım 78

comments user
Ozan

Bölüm dışından gelip de yükseklisans yapanların başvurusu da kabul edildiğinden puanlarda düşüş olacağını hiç sanmam.

comments user
ali

Yıldırım Beyazıt üniversitesi ve Katip çelebi puanlarını merak ediyorum. 80 den aşağıya düşermi acaba?

comments user
Ozan

Tesekkur ederim. Neden bir açıklama koymamışlar forma anlamadım.

comments user
erdinc

edilebilir. neticede aynı bölüm. sadece ismi değişmiş.

comments user
Ozan

Kutuphanecilik bölümü mezunlarının başvurulari kabul edilecek mı?