×

2013-1 KPSS Atamasında BBY’den Hangi Unvana Kaç Puanla Atandılar-En Yüksek ve En Düşük

2013-1 KPSS atama sonuçları incelendiğinde BBY’de en düşük ve en yüksek puanların hangi unvanlara göre dağıldığı aşağıda yer alan tablodaki bilgilerde mevcuttur.

KPSS Atama Yılı/
Dönemi
Unvanlar Atanan En Yüksek Puan-
Atandığı Kurum-İl
Atanan
En Düşük Puan-

Atandığı Kurum-
İl
Değerlendirme
2013-1 KÜTÜPHANECİ 86.34625-ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ-ANKARA 70.84678-HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ-HAKKARİ 2013-1 KPSS atamasında
en yüksek BBY puanı 86.34625 ile KÜTÜPHANECİ Unvanı
ve en düşük BBY puanı 64.62575  ile MEMUR Unvanı olmuştur.
ARŞİV MEMURU 78.4541-TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ-ESKİŞEHİR 68.25281-TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ-SAMSUN
BİLGİSAYAR İŞLETMENİ 76.12266-TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ-ANKARA 66.60862-RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ-RİZE
ENFORMASYON MEMURU 72.56649-YALOVA İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ-YALOVA 72.56649-YALOVA İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ-YALOVA
MEMUR 80.22366-ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI-ANKARA 64.62575-KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ-KAHRAMANMARAŞ
VHKİ 66.4662-RİZE İL ÖZEL İDARESİ-RİZE 66.4662-RİZE İL ÖZEL İDARESİ-RİZE

25 yorum

comments user
S.P

@elifnur
Günaydın Elif, inanki sen böyle yazınca ben o kadar hevesleniyorum ki inşallahhhhhh diyorum, eğer atanırsam maddi olarak çook rahatlıcam, şöyle ki ben size şöyle anlatayım:

Özel bir bankada çalışmaktayım arşivinde tabiki, maddi manevi şartlar zor, fiziksel olarak gerçekten yıpranıyorsun, tozu, kiri,yükü… Say Say bitmez zorlukları. Belki maddi olarak çoğu arşivciye göre kötü bir maaşım yok ama yeterli değil, günümüz şartlarında yaşamak için belki memur maaşları bile yetersiz kalmaktadır.

Özel sektörde malesef ki meleğin arşivci kütüphaneciyse yıpranmamak imkansız, gençken belki fiziksel yorgunluğa katlanılır ama ya daha sonra ilerleyen yıllarda?

Ben hiç memur olmayı düşünmemiştim ama artık dualarımın dileklerimin ilk sırası atanmak oldu, e tabi durum vahim, yıllar böyle geçiyor ve umarım bu kasımda en kötü haziranda bu iş bizim için netlik kazanır.

Yaptığın detaylı rasyonel detayların için teşekkürler Kasım’ı iple çekiyorum ve iyi dileklerin için teşekkür ediyorum.

comments user
S.P

@elifnur arşiv ve kütüphaneciler için sağlık tazminatı diye bir hakkımız olduğunu sanmıyorum daha önce hiç kimseden böyle bir şey duymadım elifnur.

Bir de şöyle ki 75 lerde ki not yığılması eğer bakanlık böyle bir kadro açarsa sanki umudumuz artacak gibi..

comments user
S.P

@elifnur merhaba,

son durumları takip etmeyeli epey olmuştu. eğer kültür ve turizm bakanlığı kadroları bu kadar açarsa epey atanan olacak demektir. bir an önce kasımın gelmesini istiyorum.

comments user
BBY Haber

@ sblnt,

İlginize teşekkür ederim; daha önce şu http://www.bbyhaber.com/bby/2013/08/08/2014-ve-2015-yillarina-ait-toplu-sozlesme-mutabakat-metni/ bağlantıda konuya dair bilgi verilmişti. Bu bilginin haricinde herhangi bir kazanım yoktur.

comments user
sblnt

Değerli arkadaşlar merhaba. Toplu sözleşme gibi sancılı bir dönemi geride bıraktık ve kütüphaneciler için kazanılmış yeni haklar varmı yokmu tam olarak bilgi sahibi değiliz. Bby Haber’den ricamız (Bizi her zaman bilgilendirdiği gibi) kütüphanecileri ilgilendiren toplu sözleşme metninden ilgili yeni kazanımlar kısmını bizimle paylaşmasıdır. Derneğimizin ve bağlı bulunduğumuz sendikamızın bizi ne kadar sahiplendiği ve yeni kazanımlarımızı görmek için kamuda çalışan ve kamuya atanmak için sabırsızlıkla bekleyen yüzlerce meslektaşımız heyecanla beklemekteyiz. Bugün resmi gazetede yayınlanan kültür sanat-sen sendikasının hakem heyetine başvurusu ve hakem heyetinin aldığı kararlar görülmekte ama bunların tamamına yakını zaten bir önceki toplu sözleşmede alınan kararlardı. İncelemek isteyen arkadaşlar bugünkü resmi gazeteye ulaşıp kararları inceleyebilir.

comments user
seyma

merhaba herkese.

ben farklı bir soru soracagım. Bu yıl kpss ye hazırlanacağım ve 2014 te ki sınava gideceğim. Atanan arkadaşlar veya hazırlanan arkadaşlar hangi dersaneyi tercih ettiler ve tavsiye edebilirler mi?

comments user
ELİFNUR

teşekkürler sblnt. sizden daha güzel haberler bekliyoruz bende takip edeceğim inşallah..ben biraz inceleme yaptım bu boş kadro kararnameleri ile ilgili mesela 2012 aralıkta yayınlanan kararda (ve tahminimce son haziran atamaları bu karara göre olmalı) 24 kütüphaneci kadrosu boş gözüküyor bakanlıkta bu haziran 14 bakanlık + 9 yazma eser desek 23 kişi aldı 1 kişide belki nakil olmuştur bilemem ben böyle yorumladım ve aralık kararnamesinde yazma eser kurumu ayrıca belirtilmemiş bu kararnamede belirtilmiş ama uzman yardımcısı boş kadro olarak belirtilmiş oda merkezi atama ile alınan bir şey değil bildiğim kadarıyla ayrıca alım yapılıyor farklı bölümlerden de alıyorlar neyse 50 kadro gözüküyor şimdilik 40-50 arası alım zaten süper olur.. zaten seçimden dolayı herkes umutlu inşallah alım yapacaklarda böyle düşünüyordur seçin etkisiyle bol kadrolu bir kasım ataması olur… ayrıca kütüphane müdür yardımcılığı kadroları da az değil bu kütüphaneciler tabi en az 8 10 yıllık kütüphaneciler müdür olunca kütüphaneci kadroları boşalıyordur doğal olarak buda umarım etkili olur. sayı azalmaz artar..

birde böyle bir durum var sblnt bir kasım-aralıkta bir de temmuz-ağustosta yayınlanıyor bu kararnameler belki yıllık değildir diye düşündüm karşıma hep bunlar çıktı hani yılda 2 kez çıkıyor herhalde anlamadım pek ama istisnalar olabilir..

comments user
sblnt

Değerli arkadaşlar merhaba. Sevgili Elifnur aslında kadro kararnameleri yıllık olarak planlanır yani 50 civarı kütüphaneci alımı kasım hazirana yayılabilir. İnşallah kasıma aktarırlar bu kadroları. Kesin bir bilgiye ulaşabilirsem buradan paylaşımda bulunacağım. Ama şunu diyebilirim ki kasımda bir sürpriz olabilir kültür bakanlığı geçen alımlarda hayal kırıklığına uğrattı çünkü. Bu Kasım alımları ile ilgili bize en doğru ve net bilgiyi Kendisi de T.B.M.M. KÜTÜPHANECİ olarak görev yapmakta olan dernek başkanımız ALİ FUAT KARTALDIR. Kendisi bu konuya vakıf ve gerekli net bilgileri alabilecek durumdadır. Ve bence bize ve atama bekleyen yığınla meslektaşımıza bayram öncesi güzel haberler verebilir. Kasım ayı için daha net bilgilere ulaşmak istiyorsak Ali beyle iletişime geçmeli ve gerekirse mail yağmuruna tutmalıyız. Olay sadece toplu görüşmelerde hazır atanmış kütüphanecilerin ek göstergeleri ve diğer özlük haklarını savunmak değil (Kesinlikle savunulmalı bunu belirtmek istiyorum)atanmayı bekleyen meslektaşlarımıza da yardımcı olmak ve planlamalarını daha net yapmalarını sağlamaktır. Yani buradan Ali beye seslenmek istiyorum : değerli başkanım Kasım atamaları için ne yapabilirsiniz sayılarla ilgili bizi nasıl bilgilendirebilirsiniz sabırsızlıkla bekliyoruz…

comments user
mustafa

Dilerimki çok çok fazla alım olur fakat kasımlarda genelde az oluyor geleneği seçim dolayısıyla filan bozsalar hiçte fena olmaz atanıp kurtulalım bizlerde

comments user
ELİFNUR

sayın sblnt,

bahsettiğiniz listeye ulaştım inceledim 50 civarı kütüphaneci boş kadro değişikliğinde gözüküyor bu bilgilere ulaştığınız için bu konularda bilgili olduğunuzu düşündüğümden soruyorum bu kadro talepleri kasım ayının habercisi olarak değerlendirilebilir mi yani önceden bu listelerin yayınlandığı sayılara yakın alımlar mı yapılmış mı mesela bu haziran ya da 2012 kasımda da bu şekilde listeler yayınlandı mı ve sayılar açılan sayılarla örtüşüyor muydu?

cevaplarsanız sevinirim önceki paylaşımlarınızdan bu konulara hakim olduğunuzu düşündüğüm için sordum.. kasıma daha çok var kaç kişi alınacak bu çok önemli hepimiz için öyle ön bilgiler edinebilirsek bol kadrolu içimiz daha rahat bekleriz..teşekkürle…

comments user
elifnur

50 adet kütüphaneci mi peki genel bir sayı mı?

comments user
sblnt

Değerli arkadaşlar merhaba. Bugün itibari ile kültür ve turizm bakanlığı dolu ve boş kadro değişikliği talebini yayınladı ve bu talepte 50 adetten fazla bir kadro görülmektedir. Kasım atamasına kültür bakanlığı bir sürpriz yapacak galiba 🙂 Diğer kurumlarda yavaş yavaş eylül ayı gibi taleplerini belirtirler. Allah hakkımızda hayırlısını verir inşallah.

comments user
sblnt

Ercan üzgünüm ama maalesef bilgi ve belge yönetimi 4 yıllıktır ve lisans bölümüdür. Yani 2 yıllık kazandığın bölüm bilgi yönetimi farklı bir ön lisans arkadaşım.

comments user
ercan

arkadaşlar yalvarırım cevaplayın pınarhisar bilgi yönetimi bölümü kazandım 2 yıllık bu bölüm bilgi ve belge yönetimine giriyor dimi duyduğum kadariyla girmiyor ve kpss de 3001olarak alim yapiyorlarmiş ve o zaman kpss den 90 puan almam gerekiyor atamalari çok az bu pinarhisardaki bilgi ve belge yönetiminemi giriyor

comments user
ömer

2013 te kaç kişi atandı yardımcı olabilir misiniz tercih dönemindeyim arastırıyorum ama

comments user
ali

Ab teşekkür ederim. bütün kütüphaneciler en azından kendi çıkarlarına yardım edecek bu gelişmelere adım atmalılar. http://blog.kutuphaneci.org.tr/ takip edilmelidir ve atamalarla aramıza katılan her arkadaşada duyurular yapılmalıdır.

comments user
ab

Ali arkadaşımızın talebini gönderdim herkes aynı duyarlılıkta olur inşallah.

comments user
ali

2012 puanı ile son iki atama kaldı, puanlar 65 e kadar inecektir. Ama 70 puan üstüne ancak büyük şehirler gelecektir. Umutsuz olmayın seçimlere yakın kadrolar açılacaktır, halen kütüphaneciye ihtiyacı olan yerler var.

comments user
ali

Arkadaşlar;

Aşağıdaki adrese girip toplu sözleşme taleplerimizi Kültür Sanat-SEN’e ulaştıralım…

http://kultursanatsen.org.tr/form/view.php?id=12899

TOPLU SÖZLEŞME TALEPLERİMİZ:

1- Yan Ödeme Kararnamesinin (Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tanzimatlara İlişkin Kararname) eki I.sayılı cetvelin B-Teknik Hizmetler Bölümünün 3.sırasında yer alan unvanlar arasına sırasıyla Kütüphaneci, Arşivci, Kitap Pataloğu, Folklor Araştırmacısı ve Sosyolog ifadelerinin yer alması.

2- I.sayılı cetvelde H-Kurumsal bölüm başlıklı metinlerin tümünü kapsayacak şekilde: Kütüphaneci, Arşivci, Kitap Pataloğu, Folklor Araştırmacısı ve Sosyolog çalıştıran tüm kurumlarda ödemek üzere 775 puan güçlük zammı.

3- II.sayılı cetvelin E-Teknik Hizmetler Bölümünün 1.maddesinin C bendine sırasıyla Kütüphaneci, Arşivci, Kitap Pataloğu, Folklor Araştırmacısı ve Sosyolog unvanlarının yazılması (Özel Hizmet Tazminatlarının tıpkı Arkeologlar gibi %122 olarak düzenlenmesi).

4- II.sayılı cetvelin E-Teknik Hizmetler Bölümünün 6.maddesinde yer alan “yol gibi açık çalışma mahallerinde” ifadesinden sonra gelecek şekilde araştırma ve inceleme “Gezici Kütüphane Hizmetleri” ifadesinin yerleştirilmesi.

5- Yukarıdaki beş unvanın da denge tazminat puanının istatistikçi, arkeologlarla eşit düzeye getirilmesi.

6- Yukardaki beş unvanın ek Göstergelerinin 657 sayılı Kanunun I Sayılı Cetvelinde yer alan Teknik Hizmetler Sınıfı başlıklı bölümün “b” bendine göre (3000 ek gösterge) düzenlenmesi.

comments user
Alp

Nüans neye göre 100’den aşağı olmaması lazım diyorsun ? ab’nin de belirttiği gibi kasım atamasında ne zaman 100 kişi almışlar ? 50 kişi alırlarsa şükrederim.

comments user
ab

hangi kasım atamasında 100 olmuşki canım hiç umamıyrum 🙁

comments user
nüans

Arkadaşlar sizce kasım atamasında tapu arşivleri kütüphanelere ortalama kaç kadro verilir..Yorumlarınızı bekliyorum…Benim tahminim toplam 100 den aşağı olmaması lazım…

comments user
s

Arkadaşlar benim hesaplamama göre 2012/2 ve 2013/1 atamalarından sonra puanlar 72’ye düşmüştür. 72’den 64 puana kadar toplam 77 kişinin atanması bazı arkadaşlarda soru işareti oluşturuyor. Evet 64 puan almış iki arkadaşımız atanmıştır. Ancak genel değerlendirme yaptığımızda atama puanları 72’ye düşmüştür. Bundan sonraki atamalarda puanlar 72’den başlayacaktır. 72’nin üzerinde puan alanlardan tercih yapmayanlarla 72’den 64’e kadar tercih yapanlara oranını çıkartmanız gerekiyor. Netice itibariyle 200’ün üzerinde atama yapılmış ve sıralama 72’ye düşmüştür.

comments user
nüans

Arkadaşlar kasım atamasında kütüphane ve tapu arşivleri kaç puana kadar düşebilir..Ve ortalama kaç kadro çıkar genel olarak..Tahminlerinizi bekliyorum..selamlar..