×

Edebiyat Müze Kütüphaneleri Yaygınlaşıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, kütüphaneler aracılığıyla edebiyat üretimine ve Türkiye’nin yazınsal çekiciliğinin yükselmesine katkı sağlamak üzere hizmete açtığı edebiyat müze kütüphanelerine bir yenisini daha ekliyor. Ünlü seyyah Evliya Çelebi’nin ismiyle kültürel hayata katkılar sunacak olan kütüphane, 7 Mayıs’ta Kütahya’da hizmete giriyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, kütüphaneler aracılığıyla edebiyat üretimine ve Türkiye’nin yazınsal çekiciliğinin yükselmesine katkı sağlamak üzere hizmete açtığı edebiyat müze kütüphanelerine bir yenisini daha ekliyor. Ankara’da Mehmet Akif Ersoy, Adana’da Karacaoğlan, İstanbul’da Ahmet Hamdi Tanpınar, Diyarbakır’da Ahmet Arif ve Erzurum’da Erzurumlu Emrah Edebiyat Müze Kütüphaneleri’nin gördüğü yoğun ilgi üzerine Kütahya da edebiyat müze kütüphanesine kavuşuyor. Ünlü seyyah Evliya Çelebi’nin ismiyle kültürel hayata katkılar sunacak olan kütüphane 7 Mayıs’ta Kütahya’da hizmete giriyor.

‘Evliya Çelebi Edebiyat Müze Kütüphanesi’nde Türk ve dünya edebiyatı ile edebiyat kuramına ilişkin yaklaşık 5 bin kitap, edebiyat ve sanat konulu 83 süreli yayın, Kütahyalı yazarlara ait yazma eserlerin tıpkıbasımları ve TEDA projesi kapsamındaki çalışmalar çerçevesinde başka dillerde yayımlanan tüm eserler okurların hizmetine sunulacak.

Açılış töreninin ardından ise edebiyatçı Seyit Ali Kahraman, ‘Kütahyalı Evliya Çelebi ve Seyahatnamesi’ başlıklı bir konferans düzenleyecek.

Edebiyatla ilgili tüm kişi ve kurumlar ile okurlara mesai saatlerine bağlı kalmaksızın hizmet veren edebiyat müze kütüphaneleri konsepte uygun materyallerle donatıldı.

Edebiyat, sanat, kültür, tarih, felsefe gibi konularda söyleşi, bilimsel toplantı ve kültürel faaliyetlerin düzenlendiği kütüphaneler yazın hayatına ilham verecek bir kültürel buluşma noktası olmasının yanı sıra Türkiye’nin kültür mirasının sahiplenilmesi ile kültür ve turizmin geliştirilmesine de katkı sağlıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kütahya Belediyesi tarafından teşhir ve tanzim uygulaması tamamlanan eski Yüksek Kahve Binası’nda hizmet verecek olan Kütahya Evliya Çelebi Edebiyat Kütüphanesi aynı zamanda 17. yüzyılın önde gelen gezginlerinden Evliya Çelebi’nin ismini memleketinde yaşatması açısından da önem taşıyor.

Kaynak:http://www.malatyagercek.com