×

Belge Özgürlüğü Günü-27 Mart 2013

Belge Özgürlüğü Günü, açık standartlar ve açık belge biçimleri  konularında kullanıcıları bilinçlendirerek, belgeleri özgür kılmak  amacıyla 2008 yılından beri her Mart ayının son Çarşamba günü kutlanan evrensel bir gün. Bu özel gün, Avrupa Özgür Yazılım Vakfı’nın (FSFE) öncülüğünde, dünyanın birçok yerinde, gönüllülerin destekleriyle yürütülen bir kampanya niteliğinde. Bu sene biz de Türkiye’deki gönüllüler olarak, Belge Özgürlüğü Günü ve açık standartlar konusunda yürütülen bu kampanyaya destek olmak için çalışmaya başladık. Kısa zamanda Türkçe broşür, sunum, banner, afişler hazırladık, yakın zamanda tasarımı da yapılacak olan bir web sitesi oluşturduk, etkinliğin uluslararası web sitesinin bazı sayfalarını Türkçe’ye çevirdik (dahası da çevirilecek). DFD ve FSFE ekibi ile de iletişimi sürdürerek yapılacaklara devam ediyoruz.

Siz de bu kampanyaya destek olmak isterseniz, buradaki sunumu incelemenizi tavsiye ederiz.

Bu sunumu diğer insanlara paylaşarak çalışmalara çok da güzel bir şekilde destek olabilirsiniz. Sizden en büyük ricamız belki de bu çalışmaların,  kampanyanın duyurulması konusunda yardımcı olmanız olacaktır. Belge Özgürlüğü Günü, gönüllü olmak isteyen herkesin katkılarıyla Türkiye’de kutlanacaktır.

Ayrıca İzlem Gözükeleş’in Bilim ve Gelecek dergisinin 109. sayısında yer alan yazısını da okuyarak Belge Özgürlüğü Günü ve bu konular hakkında ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. 

Belge Özgürlüğü Günü (Türkiye)

Document Freedom Day (Uluslararası)