×

Halk Kütüphaneleri KOHA Otomasyon Sistemi Hayata Geçirilecek-25 Mart 2013

KKTC’nin en önde gelen yüksek öğretim kurumlarından olan başkent Lefkoşa’daki Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı bin 112 halk kütüphanesinin kullanımına sunulacak kütüphane otomasyon sistemi ile ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindi.

Tümleşik kütüphane otomasyon sistemi projesi web-cats , “Dünya Kütüphaneler Kataloğu” verilerine göre bu güne kadar yapılmış dünyanın en büyük özgür kütüphane yazılım projesi. Yakın Doğu Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı bin 112 kütüphaneyi elektronik ortama taşıyarak, KKTC adına bunun onur ve gururunu yaşamayı hedeflediklerini bildirdi. Proje yöneticisi Tümer B. Garip yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük otomasyon projesinin Yakın Doğu Üniversitesi İnovasyon Merkezi tarafından yaklaşık 1 yıldan beri 30 kişilik bilim ve teknik ekibi tarafından tamamlandığını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan protokolün kendileri ve Kıbrıs Türk halkı için çok önemli olduğunun altını çizen Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel ise, bunun Türkiye ile KKTC’nin bütünlüğü açısından atılmış önemli bir çalışma olduğunu ifade etti. Günsel, Türkiye’nin son 10 yılda eğitime, kültüre ve sağlığa verdiği değer nedeniyle büyük gelişmeler sağladığını belirterek, bu çalışmalar ve başarılar nedeniyle dünyanın Türkiye’ye başka gözle bakmaya başladığını söyledi.

Proje, Türkiye Milli Kütüphanesi’nde 25 Mart 2013’de hayata geçirilecek. Dünyanın en büyük otomasyon projesinin hayata geçirilmesi nedeniyle düzenlenecek törene KKTC Başbakanı İrsen Küçük ve YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel de katılacak.

Kaynak: http://www.haberexen.com

3 yorum

comments user
hayrettin şenol

kohaya giremiyorum

comments user
BBY Haber

Murat Bey,

Bir sunum yapıldı derken neyi kastediyorsunuz? Ne demek istediğinizi tam olarak buraya belirtirseniz eğer haber içeriğindeki eksikliği birlikte düzeltmiş oluruz.

comments user
Murat Öztekin

Yukarıdaki haber doğru değil. Milli Kütüphane de yalnızca bir sunum yapıldı.