×

2013 EMSS (Engelli Memur Seçme Sınavı) Atama Sonuçları-Max.-Min.Puanlar

2013 EMSS’de (Engelli Memur Seçme Sınavı) Bilgi ve Belge Yönetimi’nden atananların (toplam 2 kişi) Max. – Min. Puanları. Toplamda 6 kadrodan 4 kadro boş kalmıştır.

2013 EMSS (Engelli Memur Seçme Sınavı) BBY Max. – Min. Puanlar
ÖSYM KKODU KURUM ADI KADRO UNVANI-YER Kont. Boş
​Kont.
Min.
Puan
Max.
Puan
390352683 GENELKURMAY BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANECİ-ERZURUM TÜM İLÇELER Taşra 1 1
390671621 DEVLET OPERA VE BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KÜTÜPHANECİ-MERSİN AKDENİZ Taşra 1 1
390271081 BANKACILIK DÜZENLEME VE DENETLEME KURUMU BAŞKANLIĞI ARŞİV MEMURU-İSTANBUL BEŞİKTAŞ Merkez 1 1
390271063 BANKACILIK DÜZENLEME VE DENETLEME KURUMU BAŞKANLIĞI ARŞİV MEMURU-ANKARA ÇANKAYA Merkez 3 1 63,49101 79,00332
Kaynak: ÖSYM 2013 ÖMSS Sonuç Listesi

2 yorum

comments user
nihat irtekin

Sayın Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN,ASPB Başkanı Fatma Şahin,DPB Başkanı Faruk Çelik ve ÖSYM Başkanı Ali DEMİR engelli bir birey olarak almış olduğum eğitim ve sahip olduğum yeterlilikler göz önünde bulundurularak istihdam edilmek ve kendi hayatını idame ettirebilen, sosyal ve mesleki statü sahibi vatandaş olmak istiyorum. Ülkeme katma değer sağlamak istiyorum. Bu amaçla girmiş olduğum Özürlü Memur Seçme Sınavı’na (ÖMSS) herhangi bir kadroya yerleşemedim bunun sebebini kendi söyle açıklayayım.

ÖMSS Sınavında bazı değişiklikler yapılmasını istiyorum. Şimdiki sistemde bütün engelliler aynı olarak değerlendirilmeye alınıyor. ÖMSS Sınavında bütün engelliler aynı sınav olması yanlış. Çünkü doğuştan işitme engelliler ile sonradan işitme engelliler aynı değerlendirilmesi yanlış. Doğuştan işitme engelli olanların sınavı biraz daha kolay olması lazım. Genel özürlü olanlar ile işitme engelli olanlar ayrı sınava tabi tutulması lazım. Sınav aynı olunca genel özürlü grubu daha yüksek puanlar alıp kadrolara yerleşiyorler.işitme engelliler düşükpuanlar alıyorlar. Bu yüzden zor duruma düşüyorlar. Puanlar hesaplanırken işitme engelliler kendi aralanrında, görme özürlüler kendi aralarında Genel özürlüler kendi aralarında ve zihinsel özürlüler kendi aralarında sıralamaya konulması lazım. Ayrıca sınav başlamadan önce sınav ile ilgili açıklamalar kısmını salon görevlisi işitme engellilere işaretlerle anlatmayı lazım. Kağıtta yazanı okuyunca hemen anlamak zor.ayrıca yerleştirme yapılırken örneğin 2000.kişi işitme engelli alınacaksa bunlar 500.kişi ilköğretim lise mezunu 500.kişi önlisans ve 500.kişi lisans mezunu olarak ayrı ayrı olmasını istiyorum.Diğer özürlü grupları da şekilde olmasını istiyorum. Ayrıca tercih gruplar. Ayarlanırken örneğin hizmetli alınacağı zaman bu işe en uygun işitme engelliler,görme özürlü birisini hizmetli kadrosuna tercih için başvurması uygun değil mesale müezzinlik için işitme engelli birisi uygun değil. İşitme engellilerin bu gruba tercih için başvurması uygun değil bunun gibi vazifeye göre özürlü gruplarının ayarlanmasını istiyorum. Sonra yanlış tercih yapıp açıkta kalıyoruz. Ayrıca ÖMSS sınavının ismi Engelli Memur Seçme Sınavı (EMSS) diye değişmesini istiyorum. Bunların 2014 yılındaki sınava yetişmesini istiyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim.

comments user
katip

hayırlı olsun