×

Eislingen Şehir Kütüphanesi’nde Türkçe bölümü açıldı

Eislingen Belediye Başkanı Klaus Heininger ve Stuttgart Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Zeynel Abidin Karagöz’ün de hazır bulunduğu açılış törenine, Alman okul müdürleri, Türk Okul Aile Birlikleri dernek başkanları, veliler ve öğrenciler katıldı. Tamamı bağışlardan oluşan 358 seçme kitabın yer aldığı bölümün Türkçe öğrenen öğrencilerin dil gelişimine ve eğitimlerine katkı sağlaması bekleniyor. Açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkçe’nin çok konuşulan diller arasında beşinci sırada olduğunu vurgulayan Eğitim Ataşesi Karagöz, “Bu bölüm çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırılmasında fayda sağlayacak” dedi.

Ataşeliğin sorumluluk alanında bulunan kütüphanenin belediye başkanı ile birlikte organizeli bir şekilde açılmış olmasından mutluluk duyduklarını belirten Karagöz, “Başkonsolosluğumuz ve Eğitim Ataşeliğimiz bu tür faaliyetlere gereken desteği her zaman olduğu gibi vermeye devam edecektir” diye konuştu. Belediye Başkanı Klaus Heininger ise kütüphanenin Eislingen şehri için bir zenginlik olacağını ve Türk-Alman dostluğunu daha da pekiştireceğini vurguladı.

Şehir kütüphanesine yapılan bu kitap bağışından dolayı çok memnun olduklarını belirten Heininger, “Katılımın bu kadar yoğun olması beni oldukça sevindirdi. Stuttgart Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi’nin aramızda olması da bizleri mutlu etti. Kütüphane özellikle Türk çocuklarının dil gelişimine ve eğitimlerine katkı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Kaynak: http://zaman-online.de/