×

Kilis’te Çocuk Kütüphanesi Restore Ediliyor

Restorasyon çalışmalarının devam ettiği kütüphane binasının çatı kısmı dahil büyük bölümü yıkılırken, eski taşlardan örülü çevre duvarları sağlam duruyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2012 yılı sonunda restore edilmeye başlanan eski Çocuk Kütüphanesi’nde çalışmaların 19 Haziran 2013 tarihinde bitirilmesi planlanıyor.

Kilis’te Çocuk Kütüphanesi 27 Aralık 2010 tarihinden bu yana Alaeddin Yavaşça Kültür Merkezi’ndeki yeni yerinde hizmet vermeye devam ediyor.

Kütüphanenin Tarihçesi:

Kütüphane, 1915 yılında kahvehane olarak yaptırılan ve Cumhuriyetin ilanından sonrada  halkevi olarak hizmet veren  tescilli tarihi binada 1954 yılında  hizmete girmiştir. Bina 1958 yılında bir yangın geçirmiş olup, yangında binanın sahne ve çatı kısmının tamamı yanmış, kitapların çoğu ise kurtarılmıştır.

Yangın sonrası onarım geçiren binada kütüphane hizmetlerine devam edilmiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Neşet Efendi Konağı’nı kamulaştırması ile ihtiyaca cevap vermekte güçlük çeken  kütüphane ikiye ayrılarak,  İl Halk Kütüphanesi 1986 yılında Neşet Efendi Konağı’na taşınmıştır.  Çocuk kütüphanesi ise hizmetine eski halkevinde sürdürmüştür.

Kaynak:http://www.kilispostasi.com