×

Çorum’a Kütüphane/TT- #corumakutuphane

Bir ülkede okuma yazma oranı ne kadar düşük ise bilinçlenme, farkındalık, gelişme oranı da o kadar düşük olacaktır. Ülkemizdeki durum ise pek iç açıcı sayılmaz. Teknolojinin de ilerlemesi ile birlikte insanlarımız okuma alışkanlığı da tükenme noktasına geldi. Artık ansiklopediler yerini arama motorlarına bıraktı. Roman ve hikaye okuma alışkanlığı ise hala eskisi kadar olmasa da sevilen bir durum. Kimimiz durumumuz olsa dahi okumuyor ancak bazılarının durumu olmadığı için okuyamıyor. Çorum halkı buna bir örnek olarak gösterilebilir. Çorum Merkez Karşıyaka Ortaokulu bu konuda bir çalışma başlattı ve Çorum’da yeni bir kütüphane projesi planlandı.

Projeyi Çorum Merkez Ortaokulu yönetimi ve öğretmenleri yürütüyor. Okula yapılacak olan Kütüphane aynı zamanda halkada açık olacak. Okulun Türkçe öğretmenlerinden Ergül Aslan sosyal medyada projeyi duyurmaya devam ediyor. Twitter üzerinden duyuru yaparken bende projeyi inceledim ve destek vermeye karar verdim. Çalışma hayatımı özel sektörde Yoğun Bakım Hemşiresi olarak devam ettiriyorum. Sosyal sorumluluk adına bu proje ile yakından ilgileniyor ve başarılı bir proje olduğunu düşünüyorum.

NE YAPACAĞIZ ? Kitap Gönderelim

Çorum’da ki bu kütüphanemize yapmamız gereken tek şey evde okuduğunuz ve bir köşeye attığınız kitapları Çorum Karşıya Ortaokulu’na göndermek olacaktır. Gönderdiğiniz kitaplar ile okulun 1800 öğrencisi ve Çorum halkı okuma özgürlüğüne kavuşacaktır. 1800 Öğrencisi olan bu okula kitap desteği vermek hepimizin sosyal sorumluluk görevi. Ansiklopedi dışındaki tüm kitaplarınızı aşağıda vereceğim adrese PTT aracılığı ile %50 indirim ile gönderebilirsiniz.

Bilgilendirme

Projemizin duyurulmaya ve paylaşılmaya ihtiyacı var. Bu nedenle bizde sosyal medyada ve diğer platformlarda projeyi paylaşarak daha fazla bağış yapılmasını sağlayabiliriz.

Gelin Hep beraber Çorum’da yeni umutlar açalım.

BİR KİTAP BİN UMUT DEMEKTİR.

Projeyi Gönderen: Ar. Hemş. Tolgahan ÖZKAN

İletişim Adresleri :

Adres : Karşıyaka Ortaokulu 19200 Çorum

Tel : 0364 221 42 13

E-mail : karsiyaka19@hotmail.com

Tolgahan Özkan E-mail : tolgahanozkan6@gmail.com

Tolgahan Özkan Twitter : https://twitter.com/tolgahanozkann

TT : #corumakutuphane

Kaynak: http://www.sosyalsorumluluk.org