×

Zaman’ın ‘camiyi çocuk kütüphanesi yaptılar’ haberinde söyleyemedikleri!

Bursa Nilüfer Belediyesi bir süredir Zaman gazetesi tarafından hedef haline getirilerek, 700 yıllık camiyi kütüphane yaptığı söyleniyor. Haberde yer verilmeyen gerçekler ise işin aslının öyle olmadığını ortaya koyuyor. Zaman gazetesinde yer alan bir habere göre Bursa Nilüfer Belediyesi 700 yıllık camiyi çocuk kütüphanesi yaptı ve şimdi boşaltmayarak eski haline döndürülmesini engelliyor.

Çocuk Kütüphanesi’nin tahliyesi polis zoruyla gerçekleştirilecek
Zaman’ın haberine göre, Vakıflar Bölge Müdürlüğü haberlerin ardından harekete geçti. Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün caminin boşaltılması için ilçe kaymakamlığından yardım istediği, kaymakamlığın tahliye için 10 Şubat’a kadar belediyeye süre verdiği ifade edildi. Aksi durumda Çocuk Kütüphanesi’nin tahliyesi polis zoruyla gerçekleştirilecek.

İşte Zaman’ın haberinde yer vermediği bilgiler
Haberi sadece bu ifadeler üzerine kuran Zaman gazetesinin vermediği bilgiler ise işin aslının hiç de öyle olmadığını ortaya koyuyor.

700 yıllık bir tarihi olan ve yıllardır süren bakımsızlık yüzünden yıkılmak üzere olan ve harabeye dönüşmüş olan eski yapıyı restore eden belediye, 2009 yılının Ağustos ayında Demirci’de “Restorasyonu tamamlanacak olan tarihi caminin ne olarak kullanılmasını istersiniz?” şeklinde bir anket hazırlayarak halkın görüşlerini aldı.

‘Halkın yüzde 59’u kütüphane, yüzde 9’u cami olsun’ dedi
Bu anket sonucuna göre mahalle sakinlerinin yüzde 59’u kütüphane, yüzde 14’ü gençlik merkezi, yüzde 10’u kültür merkezi, yüzde 9’u cami, yüzde 5 kütüphane+kuran kursu, yüzde 2’si kuran kursu, yüzde 1 top sahası yanıtını verdi.

8 bin çocuk yararlandı
Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun mekânın bölgeye yeni bir cami yapıldığından dolayı, yeni bir fonksiyon verilerek, sergi-eğitim-konferans salonu ve kütüphane olarak kullanılabileceği şeklinde bir karar aldığına dikkat çeken Nilüfer Belediyesi, caminin 10 metre yakınında başka bir cami olduğunu belirtiyor. Bu arada Nilüfer Çocuk Kütüphanesi’nden açıldığı günden bu yana yaklaşık 8 bin çocuk yararlandı.

Kaynak: http://haber.sol.org.tr

5 yorum

comments user
Albayrak

— haberi eksik bilgilendirmeyle sunması tabi ki yanlış bir davranış…
— ancak ,

— yani bırak da 700 yıllık cami cami olarak kalsın …
— kütüphaneyi sıfırdan yap güzelce …

comments user
Hilal

Anketle kütüphane :))) komedinin böylesi, özrü kabahatinden de beter bu belediyenin!

comments user
metin

Haberden anlaşılana göre Nilüfer Belediyesi, Vakıflar Genel Md.’ne ait bir tarihi eseri(cami) adeta gaspederek kütüphane yapmış. İtiraz üzerine de boşaltma sözleri vermesine rağmen de boşaltmıyormuş.

Hukuka aykırı kurulan bir kütüphanenin anketle faaliyete geçmeiş olması ona hukuki bir zemin hazırlamaz. Yada belediyenin mülkü olmayan bir yeri kütüphane olarak değerlendirilmesi yaptığı haksız fiili ortadan kaldırmaz. Hukukta anketle mülkiyet gaspedilebilir, kütüphane yapmak için hukuk çiğnenir diye bir şey mi var?

Herkes kanunlara uymalı. Öncelikle de yöneticiler.

Marjinal haber yapıcılarını ise boşverin onlardan ne köy olur ne kasaba.

comments user
Önder

Yapılan ankette çıkan sonuc nekadar sağlıklı. Bence uzmanlar inceleyip karar vermeli, anketle kütüphane ihtiyacı olduğunun tespit edilmesi komik bence. Ya belediyede bir gariplik var ya da haberi hazırlayan arkadaşlarda.

comments user
Ozan

700 yıllık tarihi bir bina degil ki orası 700 yıllık bir ibadethane ve bence de restore edilip tekrar cami olarak kullanılması, ihtiyac yoksa bile ziyaretçilere açık tutulması gerek. 700 yıllık bir gecmise sahip olan bir ibadethane bence yapımına uygun bir sekilde restore edip kullanılmalı. Kütüphane binası zaten var burada ihtiyac duyulursa yenisi de yapılabilir.