×

Kütüphane Paylaşılamıyor-Trabzon

Akçaabat Kütüphane Müdürlüğü ile Akçaabat Anaokulu’nun hizmet verdiği tapu kaydında mülkiyeti Hazine’ye ait olan müştemilatın mülkiyet hakkı Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yerel yöneticilerini karşı karşıya getirdi. Akçaabat İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü İsmail Sağlam, Milli Eğitim Müdürlüğü’nü “işgalci” olarak nitelendirdiği yazısında Akçaabat Anaokulu olarak kullanılan binanın boşaltılmasını isterken; Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse ise tapu kaydında “Akçaabat Halk Eğitimi Müdürlüğü ve bahçesi” olarak tescil edilen müştemilatın bir bölümünün Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’nın imzaladığı bir protokolle Kültür Bakanlığı’na tahsis edildiğini belirterek, “kendi malımızdan çıkartılmak isteniyoruz” dedi.

Mevcut müştemilatla ilgili tartışma, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın okuma kültürünün geliştirilmesi açısından il ve ilçelerde modern gençlik ve çocuk kütüphanelerinin açılması ve iyileştirilmesine yönelik çalışmalar çerçevesinde Akçaabat’ta da böyle bir kütüphane kurulması girişimiyle başlamıştı.

2630 ZC pafta, 107 ada ve 23 parsel numaralı 799 metrekarelik taşınmazın tapu kaydında niteliği “2 katlı Halk Eğitimi binası ve bahçesi”, sahibi ise Hazine olarak görülüyor. Maliye ve Gümrük Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü 1989 yılının Ağustos ayında Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’yla imzaladığı iki ayrı protokolle mevcut binanın 1. katını İlçe Halk Kütüphanesi’ne, ikinci katını ise Halk Eğitimi Merkezi’ne tahsis etmişti.

Kaynak: http://www.akcaabathaber.com