×

4 aydır ilçe halk kütüphanesi kapalı-Ilgaz

İnternettin yaygınlaşması ile kütüphanelere olan ilgi azalsa da yinede iyi bir araştırma ve okuma alışkanlığı kazanılması açısından kütüphaneler yine bir numara. Özellikle taşrada Anadolu’da birçok yerde kütüphane olmazken, mevcut olanlarda ayakta durmaya çalışıyor. Ilgaz İlçe merkezinde bulunan Halk Kütüphanesi görevli memurun emekli olması nedeniyle yaklaşık 4 aydır kapalı durumda.

En çok İlköğretim Okulu öğrencilerinin yararlandığı, yetişkinlerinde zaman zaman uğradığı ilçe halk kütüphanesi okulların açılmasına rağmen halen kapalı durumda. Vatandaşlar buranın nasıl kapalı olduğunu bir türlü anlayamadıklarını belirterek”burası bir Devlet dairesi değilmi nasıl kapalı olur”diye dert yanıyorlar.

Kaynak: http://www.ilgazhaber.com

1 yorum

comments user
ismail akman

Kitap İnsanımızın ihtiyaç listesinde ancak 235. sırada yer bulabiliyor.Avrupalının ise ilk 3 te.Bu nedenle kütüphanenin kapalı olması halkın ilgisini çekmemesi normal.Keşke haber şöyle olsaydı:

“Halkın yoğunlukla kullandığı ve öğrencilerinde okul kütüphanelerinin yeterli olmadığında başvurdukları İlçe Halk Kütüphanesi personelin emekli olması nedeniyle kapalı tutuluyor.” :))
Not: Yeni yayınlanan Kütüphane Hizmetleri Genelgesi gereği bu tip kütüphane kapanması/izin kullanımı durumlarında çözümün yerelden sağlanmasına işaret ediliyor.